Energiaturg.ee: börsipakett oli veebruariski soodsaim

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõltumatu hinnavõrdlusportaali Energiaturg.ee andmetel oli populaarseim börsihinnaga pakett veebruaris nagu jaanuariski soodsam kui enim levinud fikseeritud hinnaga pakett.

Jaanuaris oli börsipakett soodsam kaheksa protsenti, veebruaris 13 protsenti. Veebruari börsihind kahanes avatud elektrituru esimese kuuga võrreldes viis protsenti, teatas tarbijakeskne portaal Energiaturg.ee.

Veebruaris oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga keskmiselt 1.14 eurot odavam kui 12-kuuline enim valitud fikseeritud hinnaga pakett. Eramus tarbimisega 10 000 kWh maksab tarbija fikseeritud paketiga veebruaris keskmiselt 6.49 eurot rohkem ning elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh. Pakettide hinnavahe on veebruaris keskmiselt 14.60 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukk selgitas, et portaali külastusstatistika põhjal hakkasid tarbijad selle aasta esimeste elektriarvete saabumise järel hindu aktiivsemalt võrdlema, sest selgusid nii pakettide hinnaerinevused kui üldteenuse hind. Tarbijatel tekkis võrdlusmoment ja seetõttu on kergem valida ning otsustada.

«Tarbija risk on paketi vahetamisel piiratud ühe kuuga, sest eratarbija saab paketti või müüjat vahetada kord kuus trahvivabalt,» lausus Moonika Kukk. Energiaturg.ee tegevjuhi sõnul on tarbijad andnud meile tagasisidet elektrimüüja vahetamise keerukuse ning protsessi ajakulukuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles