Eesti uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn tahab pubid varem sulgeda

Tallinna linnavalitsus kiitis eile heaks ja saatis volikogule arutamiseks eelnõu, millega linn teeb valitsusele ettepaneku algatada kaubandustegevuse seaduse muudatus, võimaldamaks omavalitsustel kehtestada teatud piirkondade toitlustus- ja meelelahutuskohtadele lahtiolekuaja piirangud.

Eelnõu eesmärk on piirata lahtiolekuaegu nendes Tallinna vanalinnas asuvates  meelelahutuspaikades, mille kohta on tulnud vanalinna elanikelt palju kaebusi.

Kesklinna valitsus on konsulteerinud vanalinna elanikke koondava mittetulundusühingu Vanalinna Selts esindajatega, kelle sõnul on aktsepteeritav, et nädalavahetusel suletakse toitlustusettevõtted kell 2.

Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb tõdes, et pealinna ööelu on suures osas koondunud vanalinna ning enamik pubisid, ööklubisid ja baare on avatud varaste hommikutundideni või ka ööpäev läbi. «Viidatud tõsiasi on toonud Tallinnale Briti poissmeeste paradiisi või lihtsalt peopealinna maine, mida UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluv linn ilmselgelt ei taotle,» tõdes Korb.

Tallinna vanalinnas tegutses tänavu jaanuaris 235 toitlustamisega tegelevat kauplejat, neist 80 olid avatud ka pärast kella 2. Näiteks 96 meetri pikkusel Suur-Karja tänava lõigul, mis piirneb Baronsi hotelli ja Karjavärava platsiga, tegutseb 12 toitlustusettevõtet. Seega paikneb seal keskmiselt iga kaheksa meetri kohta üks meelelahutusasutus.

Elektriaktsiis jääb ikka langetamata

Riigikogu lükkas eile esimesel lugemisel tagasi Keskerakonna algatatud eelnõu, mis nägi ette elektriaktsiisi langetamise Euroopa Liidus lubatud miinimummäärani ehk ühe euroni megavatt-tunni kohta.

Kehtiva seaduse järgi on elektriaktsiis 4,47 eurot ühe megavatt-tunni elektrienergia kohta.

Keskerakond põhjendas elektriaktsiisi langetamise soovi vajadusega vähendada inimeste elektriarveid. Eelnõu tagasilükkamise poolt hääletas 51 ja vastu 34 riigikogu liiget.

Keskerakond oli samasisulise eelnõu viimase kahe aasta jooksul juba varemgi kaks korda esitanud, kuid parlament oli selle mõlemal korral tagasi lükanud.

Rahandusministeeriumi arvutuste kohaselt laekuks eelnõu jõustumise korral sel aastal aktsiisi ja käibemaksu 15 miljonit eurot vähem ning järgmisel aastal 32 miljonit eurot vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles