Võhma linn asub oma peatänavat kõpitsema

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võhma tänavuse eelarve suurus on 1,38 miljonit eurot ning haridusele on sellest kavandatud 55 protsenti.

Linnapea Avo Põdra sõnutsi on kavas parandada mõnd tänavat, vahetada tänavalaternaid ning teha koolis pisut remonti. Suurim töö on Tallinna tänava remont, milleks võetakse tõenäoliselt pangalaenu.

Töid ajastatakse Eesti Energiaga, kes asub Võhmas paigaldama maakaablit. «Kui nemad on oma töö teinud, asume Tallinna tänaval valgustust vahetama ja tänavat korraliku asfaldi alla panema,» selgitas Põder. «Veel läheb remonti Väike tänav, kuhu koostöös linna kütva ELKO-ga paigaldame vee- ja kanalisatsioonitorustiku. Selle järel tahame tänava asfalteerida,» rääkis linnapea.

Tänavavalgusteid vahetatakse Pärna tänaval ja veel mõnel väiksemal lõigul. Avo Põder ütles, et kuigi Võhma tänavatel on üsna suuri auke, on teed siiski rahuldavas seisus.

Eelarvesse kirjutati ka väike palgatõus nendele inimestele, kes saavad linnaeelarvest palka.

Avo Põdra sõnutsi on Võhma rahaline seis normaalne ja kõik vajalikud asjad saavad tehtud. «Nagu teistel omavalitsustel, ei ole ka meil eriliseks hõiskamiseks põhjust ning suurtele investeeringutele hetkel mõelda ei saa,» lausus ta.

Avo Põder ütles, et maksud laekuvad siiski üsna hästi ning et linn on maksutulu laekumist prognoosinud üsna konservatiivselt, on suudetud suuri hädasid vältida. «Kui laekumised on plaanitust suuremad, saab aasta teisel poolel alati teha lisaeelarveid, liigse optimismiga koostatud eelarvet tagasi pöörata on märksa raskem,» selgitas ta.

Nüüdset eelarvet koostades võttis Võhma arvesse protsenditõusu, mis tuli omavalitsustele maamaksu kompenseerimise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles