Viiratsi ajalugu on kaante vahel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valla aastapreemia pälvinud Harry Ermi üks esimesi õnnitlejaid oli valla spetsialist Anne Freimuth.
Valla aastapreemia pälvinud Harry Ermi üks esimesi õnnitlejaid oli valla spetsialist Anne Freimuth. Foto: Peeter Arro

Värske Viiratsi valla aastapreemia laureaat Harry Erm sai valmis veidi enam kui 700 lehekülje paksuse raamatu.

«Viiratsi vald ajaloo tuultes. Talud, külad, majandid ja inimeste keerdkäigud» on kokku pandud omaaegsete dokumentide ja praeguse Viiratsi valla piires elavate inimeste mälestuste põhjal. Mahukas ja rikkaliku fotomaterjaliga illustreeritud väljaandes on käsitletud praeguse valla territooriumil sündinut.

Autor on raamatu heaks töötanud 1988. aastast peale. Päris algus ulatub aega, mil ta õppis Olustvere põllutöökeskkoolis ja koostas seal uurimuse 1939. aasta põllumajandusloendusest.

«Viiratsi vald ajaloo tuultes» ilmus piiratud tiraažis ning kõik selle eksemplarid on juba omaniku leidnud.

«Huvilistel on võimalik sellega tutvuda raamatukogudes ning kui keegi soovib raamatut ka endale, siis tasub tal endast teada anda Viiratsi vallavalitsuse sekretärile,» rääkis vallavolikogu esimees Kaupo Kase. «Kaalumisel on lisatiraaži väljaandmine. Üks võimalus on ka see, et anname raamatu välja digitaalsel kujul.»

Harry Erm on sündinud 7. veebruaril Imavere vallas ning elu jooksul töötanud mitmesugustel ametikohtadel põllumajanduses. Tema töömehetee algas 1957. aastal Pilu sovhoosis põllutöölisena. Enne pensionile jäämist töötas ta Juri Gagarini nimelise näidissovhoostehnikumi majandusdirektorina. Pikal eluteel on tal tulnud tõmmata selga sõdurimunder, varjata end metsas ning veeta aastaid Siberi vangilaagris.

Raamatu toimetamist alustas «Sakala» ajakirjanik Helgi Kaldma ning pärast tema surma lõpetas Viljandi muuseumi teadusdirektor Ain-Andris Vislapuu. («Sakala»)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles