Lasteaiad jäid viiruste tõttu pooltühjaks

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmes Viljandimaa lasteaias on viimase paari nädala jooksul jäänud paljud voodid lõunapausi ajal tühjaks, sest lapsed on olnud kodus haiged.
Mitmes Viljandimaa lasteaias on viimase paari nädala jooksul jäänud paljud voodid lõunapausi ajal tühjaks, sest lapsed on olnud kodus haiged. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neli lasteaia direktorit usuvad, et suurem haiguste laine on nüüdseks juba seljataga, sest väga hõredaks jäänud rühmad on hakanud taas täituma.

«Meil oli kriis kaks nädalat tagasi,» ütles Tarvastu lasteaia Naeruvõru direktor Merike Tulp. Kriis tähendas seda, et 37 lapsest jõudis lasteaeda vaid neli ning 12 töötajast oli rivis kolm.

«Haigeks jäid ka need täiskasvanud, kes polnud varem viirushaigusi põdenudki,» rääkis Tulp, kes oli kriisi ajal ka ise kodus kõrges palavikus. Direktor rääkis, et ei mäleta varasemast ajast nii raskelt kulgenud haiguste perioodi.

Suure-Jaani lasteaias Sipsik oli direktor Tiiu Savelli jutu järgi kõige raskem eelmine nädal. Siis oli 40 lapsest kohal 10. Eile oli neid juba 27 ning osa veel kodus olnutest olid samuti tervenenud.

Eile «Sakala» tehtud küsitlusest selgus, et kõige rohkem oli lapsi puudu Olustvere lasteaias Piilu. «Sõimerühmas on haigus väga tugevalt sees,» nentis direktor Saima Kink. Kui veel üleeile oli 16 lapsest tervena kohal viis, siis eile oli neid vaid kolm. Vanemates rühmades oli puudujaid vähe.

Kõige vähem näivad viirused olevat murdnud Lõuna-Viljandimaal. Karksi lasteaiast on haiguspuhang küll üle käinud, kuid vähemalt pooled lapsed on iga päev kohal olnud. Nooremates rühmades on siiski olnud päevi, kui 13 lapsest on kohale jõudnud vaid kolm.

Viljandi maavalitsuse haridusosakonna ametniku Rein Schihalejevi sõnul pole sel aastal ükski kool või lasteaed teada andnud, et oleks haiguste tõttu sootuks suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles