Kolme valla külades käib taas kauplusbuss

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplusbussi Rännumees juhi Heiki Ilmjärve sõnul on riiulid kaubast tühjad, sest pood lõpetas tegevuse.
Kauplusbussi Rännumees juhi Heiki Ilmjärve sõnul on riiulid kaubast tühjad, sest pood lõpetas tegevuse. Foto: Marko Saarm / Sakala

Karksi, Halliste ja Abja valla inimesed, kelle juures käinud kauplusbuss Rännumees läinud kuul sõidud lõpetas, saavad nüüd oste teha uues kauplusbussis.

Osaühingu Elductum juhataja Karl Koppeli sõnul on tema firma sõiduk võtnud üle mitu peatust, kus varem käis Rännumees. «Kolmapäeval jõuame Halliste valda ning juurde on tulnud näiteks Niguli, Kosksilla ja Kaarli peatus,» ütles Koppel ning lisas, et peatusi lisandub veel. «Inimesed saavad meile helistada ning teha ettepanekuid, millistes kohtades kauplusbuss käia võiks.»

Halliste vallas sõidab see kolmapäeviti ja laupäeviti. Vallavalitsuse majandusnõunik Kadri Kivimets sõnas, et lisaks Nigulile, Kosksillale ja Kaarlile peatub see Ereste, Sammaste, Tilla, Toosi ja Vabamatsi külas.

Ta rääkis, et kuigi peatuskohad on vallavalitsusega kooskõlastatud, sõltub nende arv ka sellest, kui palju inimesi kauplusautot ootab. «Firmal on õigus osa punkte inimeste vähesuse tõttu ära jätta või siis vastupidi, juurde panna,» lausus Kivimets.

Buss võiks külas käia tihedamini

Karksi valla majandusspetsialisti Tõnis Lauriku ütlemist mööda on Elductum seal üle võtnud Äriküla, Lilli ja Pöögle peatuse ning teeb kaubaringe esmaspäeval ja neljapäeval.

Karksi valla elanik Linda Sarap on rõõmus, et külas säilib ostuvõimalus.

«Buss peatub Lillis ning mina elan sellest kilomeetri kaugusel. Suvel käin rattaga ning praegusel ajal Soome kelguga,» jutustas ta. «Olen väga rahul, sest kaup antakse kätte ning müüakse kiiresti.»

Ka Halliste valla Niguli küla elanik Vilma Luik sõnas, et kuigi peale Rännumehe sõitude lõppemist tekkis tal hirm ostmisvõimalusest ilma jääda, on see vaibunud.

«Kärstna buss käib meil kolmapäeval, aga praegu on harjumus veel sees, et kauplusbuss tuleb teisipäeval ja neljapäeval,» rääkis Luik.

Tema meelest võiks buss külas käia kaks korda nädalas. «Kui buss käib üks kord nädalas, lähevad leib ja sai kõvaks. Aga tegelikult on hea, et ta kordki nädalas käib, vajaliku toidukraami saab ikka.»

Laupäeviti on Vilma Luik käinud kodust nelja kilomeetri kaugusel Uue-Karistes. Sinna sõidab Elductumi teine, suurem kauplusbuss. «Meil on see väiksem buss, kus kaup antakse ukse pealt kätte. Suuremasse bussi saab ise sisse minna ning oma käega katsuda ja uurida,» kirjeldas Luik. «Kui see väiksem buss meil kaks korda nädalas tuleks, siis oleks jumalaga, Juula — poleks häda midagi!»

Ratastel pood käib ka Abja vallas

Abja vallas hakkas osaühingu Elductum väiksem kauplusbuss juhataja Karl Koppeli jutu järgi sõitma eelmise kuu lõpul.

«Varem me Abja vallas üldse ei sõitnud, aga kauplusbussi Rännumees kadumise järel sõidame,» ütles Koppel.

Abja vallavalitsuse majandusnõunik Arvi Meidla sõnas, et Elductumi kauplusbussi marsruut on sama, mis oli Rännumehel. See käib Karksi-Nuias, Lillis, Penujas, Abjakus, Abjas, Vanamõisas, Veelikses, Laatres, Kamaral, Abja-Paljuojal, Pöögles, Leelis ja Karksi-Nuias.

Abja valla elanik Hille Saron tunneb säärase võimaluse üle ainult heameelt.

«Üks kord nädalas käib, minu arust sellest täitsa piisab,» lausus ta ning lisas, et temale tuleb kauplus lausa koduõue. «Ma olen nii vana inimene, et ise väljas ei käi, ja bussijuht toob mulle kauba tuppa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles