Loit Kivistik: Järvejooksu kaks muudatust

, Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loit Kivistik
Loit Kivistik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

JOOKS ÜMBER Viljandi järve on pikima traditsiooniga spordivõistlus Eestis. See suursündmus on spordisõbrad juba aastakümneid mai esimesel päeval Viljandisse toonud. Viimastel aastatel on nende arv kasvanud.

Ka pika traditsiooniga üritusel on vaja areneda. Just seetõttu on tänavu plaanis kaks suurt muudatust. Esiteks muutub jooks iseseisvaks, mis tähendab, et see ei kuulu enam järvejooksude sarja. Teiseks võtab korralduse üle kaubamärgi omanik Viljandi linn.

Aastate eest järvejooksude sarjaga ühinedes soovis Viljandi sarja arengule kaasa aidata ja ühtlasi ise sellest tõuke saada. Paraku tuleb nentida, et koostöö sarja organisaatoritega ei kujunenud ladusaks. Edasiste pingete vältimiseks katkestasime selle. Et jooksu on korraldanud enamasti Viljandi linnale kuuluvad asutused, oli loogiline samm loobuda ka Viljandimaa spordiliidu teenetest.

Jooksu korraldamisel oota­me endiselt spordikooli õpilaste ja treenerite vabatahtlikku panust, positiivse tulemi suuname aga spordikooli kaudu noortespordi edendamisse.

Ka Viljandi ettevõtted on aastaid järvejooksu märkimisväärselt panustanud ning usun, et see traditsioon jätkub. Siinkohal kutsungi üles kõiki ettevõtteid ürituse korraldamisega ühinema.

EESTI TAASISESEISVUSE ajal on ümber Viljandi järve jooks toimunud alati 1. mail ja seda ei muudeta. Kindel kuupäev on garantii, et jooksusõbrad meiega arvestavad. Rada on kevadel küll kohati raskesti läbitav, kuid nii on see olnud ka kõigil eelneval 83. korral.

Raja valik jääb vabaks. Sportlaste taibukus leida kiireim viis tiir ümber järve teha, läbides kaks kohustuslikku kontrollpunkti, vaid rõõmustab meid. Ootame huviga nupukaid lahendusi. Teavad ju kõik viljandlased legende sellest, kuidas jooksule eelneval päeval on nii mõnigi üleujutatud luhale lauajuppe ja muud kandvat peitnud, et siis ainult ise teaks, kuhu astuda ja kuhu mitte.

Endiselt raiutakse kõik võitjad kivisse, nii et staadioni juures asuvad tornid saavad täiendust. Lühidalt öeldes võetakse endaga kaasa kõik hea ja võimaluse korral muututakse veelgi paremaks.

JÄRVEJOOKSULE registreerimine algas juba 15. veebruaril kõigile spordisõpradele tuttavaks saanud veebikeskkonnas www.sportinfo.ee. Need, kel internetiühendust ei ole või kes ei saa mõnel muul põhjusel end interneti kaudu kirja panna, võivad seda teha Viljandi spordikooli instruktori juures tööpäeviti kella 9—15. Registreerimine lõpeb 26. aprillil.

Jooksu kohta hakkab õige pea infot edastama keskkond www.viljandijarvejooks.ee. See leht hakkab ühtlasi kajastama ürituse varasemat statistikat ja ajalugu.

Kõik spordisõbrad on 1. mail oodatud osalema 84. suurjooksul ümber Viljandi järve — kas siis jooksjana, kepikõnni harrastajana või kaasaelajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles