«Muusikatriaadi» finalistid on teada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

12. aprillini kestab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia eestvedamisel «Muusikatriaad». Finaalis astub üles kümme väljavalitud muusikut.

Eelvooru žürii otsusega on selle aasta «Muusikatriaadi» noore muusiku konkursi finalistid Marju Varblane, Kaja Kaljurand, Kaisa Nõges, Maria Gertsjak, Ainar Toit, Laura Junson, Taavi Toomsalu, Margus Põldsepp, Riina Reismaa ja Vootele Ruusmaa. Kõik edasipääsenud on Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonna üliõpilased.

Eelvoorus osales 13 muusikut Viljandist, Pärnust ja Ida-Virumaalt. Kandideerijad esitasid konkursile kohustusliku osana pärimusmuusika seade ja soololoo. Lisaks võis esitada omaloomingulise pala.

Viljandi pärimusmuusika aidas peetaval lõppkontserdil selgitab parimad noored lauljad välja muusikaspetsialistidest žürii.

Finaalile eelnevatel päevadel antakse koolikontserte Viljandimaal ja Raplas ning džässiklubis saab nautida muusikaõppejõudude kontserti. Kavas on ka järjekordne «Semiosalong», kus räägitakse semiootikast ja muusikast, ning muusikaline mälumäng võistkondadele. Noore muusiku konkursi finaal leiab aset triaadi viimasel päeval.

Eelmistel aastatel on «Muusikatriaadil» edukalt üles astunud Sofia Rubina, Mari Kalkun, Reigo Ahven, Jalmar Vabarna ja paljud teised. Osalenud on külalised Hiinast, Leedust ja Soomest.

«Muusikatriaadi» noore muusiku konkurss on avatud kontsert, mis tähendab, et kõik, kes soovivad, on teretulnud kaasa elama. Üritused on külalistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles