Mulgi uudise

Kristi Ilves
, «Mulgi uudiste» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mulgikeelsed uudised on «Sakalas» ja Vikerraadios kaks korda kuus. Rubriiki toimetab Kristi Ilves Tarvastu kandist.

Algo Kärp oid mulke lippu kõrgen

Ülemineve pühäbe võisive mulgi rinna uhkusest kummi aade: edimene eestlane, kes üle Tartu maratoni lõpujoone tulli, olli Tarvastust peri Algo Kärp, ta sai 11. koha.

Algo ütel mulgi uudistele, et sii olli tal nelläs Tartu maraton. Üitskõrd om ta kodu toonu kogundi kuvvende koha, a sõs olli võistelus pallu lihtsamb, sest maailma kangembit suusamehi es ole latsin, a siikõrd ollive kik kõva mihe sõitman ja võistelus olli tihe.

Algo jäi võitjast pallald kuus sekundit maha. Minevaaste olli ta Tartu maratonil 24. Ku võisteluselaan passip, sõs taht ta tulevaaste kah maratoni ärä sõita ja iki raasike parembini ku tänavaaste.

Prilla om Algo kodun, a ku kik äste lääp, näeme tedä 3. märtsil Val di Fiemme MM-il lassikamaratoni sõitman.

Tarvastun olli eläv aaluutunn

Enne vabariigi aastepäevä teive Villändi mulgi murderingi naise Erna-Elise Neimann ja Leili Weidebaum teos üte ilusa mõtte: na lätsive Tarvastu gümnaasiumise käimä.

Mõlembe naise om omal aal sellen koolin käinu. Nüid viisive na koolile kingituses oma elülaadi ja raamatukse «Mulgikiilsid ütlemisi», pääle selle käisive na V lassi mulgi keele tunnin ja kõnelive lastele, miande olli kooli- ja muu elu Mustla pääl edimese Eesti Vabariigi aal ja peräst sedä.

Latse kullessive iluste ja saive mulgikiilsest jutust äste aru. Ütine arvamine olli, et siandsit kokkusaamisi pias rohkemb oleme, sest vanal aal elänu ja ollu inimeste ende jutt om iki rohkemb väärt ku raamatust loetu või õpeteje kõneldu kodulugu.

Laste volklooripäev

Mulgi kultuuri instituut and tääda, et 17. Mulgimaa laste volklooripäev pääliskirjage «Küläst küllä viip mu tii...» tulep 4. aprillil Helme kihelkonnan Ala rahvamajan. Kik Mulgimaa kooli ja lasteaia, kes tahave oma lastege vällä tulla, pias tulekust instituudile 1. märtsis tääda andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles