Preemia läheb heategevuseks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kaks aastat on paljude taaraautomaatide kasutajad olnud valiku ees, kas võtta äraantud pakendite eest raha välja või läkitada see annetusena vähekindlustatud lastele.
Ligi kaks aastat on paljude taaraautomaatide kasutajad olnud valiku ees, kas võtta äraantud pakendite eest raha välja või läkitada see annetusena vähekindlustatud lastele. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti kultuurkapital tunnustas taara eest saadud raha annetamise projekti «Aitan lapsi», andes sellele 2012. aasta näitekunsti aastapreemia.

Heategevusfondi Aitan Lapsi juhatuse liikme Paal Aschjemi sõnul kasutatakse 7000 euro suurune preemia täies ulatuses lastele teatrielamuste pakkumiseks.

Viljandi Ugala teatris on «Aitan lapsi» heategevusprojekti toel käinud 1632 last, neist 222 on etendust vaadanud möödunud sügisel alanud teatrihooajal.

Viljandimaal on «Aitan lapsi» projektile annetatud 2507.81 eurot ning seda on teinud 3306 annetajat, kusjuures Viljandis on 2578 inimest pandipakendeid tagastades annetanud 1979.81 eurot.

Praeguseks on 2011. aasta mais alanud projekti kestel tehtud enam kui 120 100 heategu kogusummas 116 200 eurot, mille abiga on teatrielamuse saanud üle 19 000 vähekindlustatud perest pärit lapse, kes on näinud meelepäraseid etendusi või osalenud teatrite töötubades ja ekskursioonidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles