Maanteest sai ajutine lennuväli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lähedal maanteele maandunud lennuk.
Viljandi lähedal maanteele maandunud lennuk. Foto: Kenno Soo

Täna muutus Viljandi—Mustla maantee algus kahel korral lennuväljaks, sest Päri lennuvälja polnud võimalik maandumiseks kasutada.

Kava kohaselt pidi tänavune Viljandi lennupiknik toimuma kahes osas: langevarjuhüppeid, hävitajaid ja kopterit plaaniti näidata Viljandi järve ääres, väikelennukid pidid aga maanduma Päri lennuväljale, sest järvel polnud selleks sobivaid tingimusi. Paraku selgus, et ka lennuväljal pole maandumisrada piisavalt tahenenud ja seepärast ei saanud ka seal maanduda.

Lennupikniku korraldaja Hendrik Aguri sõnul paluti seepeale abi maanteeametilt ja politseilt, et langevarjurid taevasse viinud lennuk saaks kasutada maandumiseks sobivat teelõiku Viljandi külje all.

«Langevarjuhüpeteks võetakse tavaliselt lennukil uks eest ära,» selgitas Agur. «Oleks olnud ebainimlik, kui langevarjurid oleksid pidanud Tallinnast Viljandisse lahtise uksega lendama.»

Seepärast võttis piloot langevarjurid enne hüpet maanteelt peale ja maandus hiljem samasse kohta, et ka ise lennupiknikust osa võtta. 14.13 tõusis lennuk maanteelt taas õhku.

Hendrik Agur leidis, et ehkki Pärile ükski väikelennuk tulla ei saanud, läks lennupikniku Viljandi järve ääres aset leidnud osa igati korda ja seda oli vaatamas ligikaudu tuhat inimest.

Videot toimunust saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles