Viljandi päästjad saavad uue juhtimisauto

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan Foto: www.autonet.ee

Täna võtab päästeteenistus vastu 13 uut päästetööde juhtimiseks mõeldud maasturit, üks neist saabub ka Viljandi päästeosakonda.


«Uue autoga hakkab sõitma operatiivkorrapidaja,» selgitas Viljandi päästeosakonna juhataja Jüri Soovik.

Uued juhtimisautod vahetavad välja seni kasutuses olnud kümne aasta vanused masinad ja sobivad vanematega võrreldes veelgi paremini päästetööde juhtimiseks.

Sõidukitel on nii side- kui päästetehnika, samuti töölauad juhtimise korraldamiseks ja õnnetuspaigas teiste teenistustega koostöö tegemiseks.

Uued Volkswagen Tiguani marki juhtimisautod saavad enda kasutusse peale Viljandi Tallinna ja Harjumaa, Rakvere, Narva, Pärnu, Paide, Rapla, Kuressaare, Tartu, Jõgeva, Võru ja Valga korrapidamisgrupp.

Autode tarnet finantseerib Balti Autoliisingu aktsiaselts, päästeteenistusele sobivaks kohandas sõidukid aktsiaselts Avestark. Korrapidamisautode hankimist rahastatakse viieaastase kasutusrendi kaudu. Ühe auto viie aasta rendimakse on 405 000 krooni.

Juhtimisautod antakse pidulikult üle Tallinnas Saksa Auto müügisalongis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles