Terviseradadel püütakse rekordit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mittetulundusühing Eesti Terviserajad kutsub kõiki inimesi homme riigi eri paigus loodusesse tervisekilomeetreid koguma. Seda saab teha suusatades, uisutades, sörkides või jalutades.
Mittetulundusühing Eesti Terviserajad kutsub kõiki inimesi homme riigi eri paigus loodusesse tervisekilomeetreid koguma. Seda saab teha suusatades, uisutades, sörkides või jalutades. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sihtasutus Eesti Terviserajad kutsub kõiki eestimaalasi osalema pühapäeval ühel ajal eri paigus peetaval sportlikul rekordiüritusel, mis kannab seekord pealkirja «Teeme koos raja lugu».

Üritusel osalejad püüavad suusatades, sörkides, uisutades või kõndides läbida kokku rekordarvu kilomeetreid. Ühise rekordiürituse eesmärk on tutvustada inimestele kodukandi looduslike terviseradade võimalusi ning kutsuda kõiki tervislikult aega veetma.

«Sakala» teada on Viljandimaal tervisepäevaks hoolikalt valmistunud Viljandi linn ja Holstre-Polli tervisekeskus.

Viljandlastel on võimalik terviseüritusse oma panus anda järve ääres. Kella 11—16 saab kilomeetreid koguda terviserajal. Need pannakse kirja rannavalvehoones, kus osalejaid ootab kosutav tee.

Viljandi spordikeskuse juhataja Igor Tavaste sõnul läheb tervisepäevast osavõtt ühtlasi pühapäevaste suusamatkade sarja arvestusse ja selle kohta saab osalejakaardile märgistuse. «Eraldi suusamatka sel pühapäeval ei tule,» rõhutas ta.

Tavaste lisas, et Viljandis saab suusakilomeetreid koguda ka Valuoja orus. Samuti on spordisõbrad kella 11-ks oodatud Päri spordihoone juurde. Sealsete radade hooldaja Leho Estorni ütlemist mööda on suusajälg sisse sõidetud ka Viljandi ringtee juurest Pärile. Samal rajal oli nädala eest pühapäevamatk.

Varasemate aastatega võrreldes veidi erinev on tervisepäeva korraldus Holstre-Polli keskuses. Nagu ütles keskuse tehniline juht Tiit Tammemäe, tuleb pühapäeval suusabaasis noorte üleriigiline võistlus, kuhu on oodata ligemale poolt tuhandet võistlejat, ning seetõttu on sealsed rajad tavakasutajatele suletud.

«Rahvasportlastele pakume võimaluse suusakilomeetreid koguda Sakala maratoni lõigul Holstre-Nõmmelt keskuseni,» lausus Tammemäe.

Raja algus on seekord Holstre-Nõmme lähedal, kus on võimalik oma sõiduk parkida ning hiljem ka läbitud kilomeetrid kirja panna. Registreerimispunkt on avatud kella 12—16.

«Kui Holstre-Nõmme poolt Loodi teele pöörata, on raja algus esimesel kilomeetril viitadega tähistatud,» selgitas Tammemäe.

Lisaks eespool nimetatud paikadele on nagu kõigil teistelgi päevadel võimalik end proovile panna maakonna avalikel suusaradadel. Et rekordi püstitamisse oma panus anda, võivad osalejad enda läbitud kilomeetrid sisestada aadressil www.terviserajad.ee. Kogutud arvud summeeritakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles