Kimonodes sportlased noppisid korraliku saagi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmest Rakvere noorteetapil kaasateinud judokast kaks, Geron Vidder ja Anete Ots, tõid koju hõbemedali.
Kolmest Rakvere noorteetapil kaasateinud judokast kaks, Geron Vidder ja Anete Ots, tõid koju hõbemedali. Foto: Erakogu

Viljandi spordikooli ja klubi Taifu judokad osalesid möödunud pühapäeval kahel tugeva tasemega turniiril.

Eestis leidis 17 välisriigi sportlaste osavõtul aset «Tallinn Judo Cup» ning Lätis «Sigulda Judo Open», kus lõi kaasa kogu riigi paremik.

Tüdrukud tõid Siguldas kastanid tulest

Sigulda turniir kujunes Viljandi neidudele edukamaks kui noormeestele.

«Mõlemal meie poisil oli halb päev: nad langesid konkurentsist juba teises voorus,» tõdes treener Viljar Kannel.

Viljandi spordikooli tüdrukutest oli Äli Agnes Järve kaalus alla 40 kilo teine, kaalus alla 30 kilo oli Anete Ots kolmas ja tema õde Eliise Ots viies.

«Pika võistluspausi järel tatamil käinud Äli Agnes Järve alustas küll veidi ebakindlalt ja jäi avavoorus vastasele alla, aga jätkas tublilt ning võitis kõik ülejäänud viis vastast puhtalt,» kõneles treener.

Õed Anete ja Eliise Ots läksid turniiril kokku kolmandat kohta selgitavas vastasseisus, kus nendest noorem, Anete, seekord peale jäi.

Tallinnas oli neli medalivõitjat

Tallinna rahvusvahelisel turniiril osales neli Viljandi klubi sportlast ning kõik nad lõpetasid võistluspäeva medaliga.

Naisjuunioride kaalus alla 63 kilo pälvis Kristiina Soop hõbemedali, jäädes finaalis alla tugevale lältlannale Diana Kruminale.

«Mul on hea meel, et Kristiina on teda kaua kimbutanud vigastusest taastumas ning suudab jälle enda vääriliselt võistelda,» rõõmustas Viljandi klubi juhendaja.

Muutunud määrustik tekitab segadust

Hõbeda teenis ka Venno Austrin, kes läks 20 osalejaga vanusegrupi U-16 kaalus alla 66 kilo esikohaheitluses kokku serblase Anatoli Gromiloviga. Too sundis Viljandi noormehe alistuma kinnihoidmistehnikaga.

U-18 vanuseklassi kehakaalus alla 73 kilo teenis kolmanda koha Tanner Saar.

«Tannerilt võttis poolfinaali võidu Soome kohtuniku eksimus,» nentis treener. «Mis teha, ka kohtunikud on inimesed ja eksimine on inimlik. Samas on selge, et üleminek uudsele määrustikule on olnud liiga järsk. Kõige enam ilmnebki see kohtunike ebakindluses, ent raskusi on ka sportlastel.»

Kolmanda koha finaalis jätkas Tanner Saar kindlalt ning viskas ilusa heitega maha teise noortekoondise kandidaadi, klubi Aitado esindaja Martin Visti.

Samas vanuserühmas tegi kaalus alla 60 kilo viljandlastest kaasa Aivar Russki, kuid eksimus uuenenud määrustiku vastu ei lubanud tal võistlust jätkata. Sama kaalu juurnioride konkurentsis lõpetas Aivar Russki pronksmedaliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles