Piknik tuleb kahes kohas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korraldajad olid sunnitud viima osa Viljandi järvele plaanitud lennupiknikust üle Päri lennuväljale, kuid neid lennuvahendeid, mis niikuinii maandunud poleks, võib endiselt randa vaatama minna.

Viljandi lennuklubi ning Eesti era- ja harrastuspilootide ühing on koos arvukate abilistega näinud mitu päeva vaeva, et järvele maandumisrada valmistada, kuid ilmastikuolud pole ettevõtmist soosinud.

Pikniku korraldaja Hendrik Aguri selgituse järgi on järvejääl paksust piisavalt, kuid seda katab kuni 20 sentimeetri paksune püdel vee, lume ja jää mass. Kolmapäeva õhtul taheti järvele saata võimas traktor, kuid ettevõtmise ohtlikkuse tõttu ei tulnud sellest midagi välja.

Neljapäeval käis järvel kolm tonni kaaluv traktor, mis sõtkus jääd katva massi kokku, et seda saaks hiljem tasandada. Kui rada oleks ära külmunud, oleksid lennukid saanud järvele maanduda, kuid eile pärastlõunal otsustasid korraldajad sellest plaanist loobuda.

Seepärast lendavad õhusõidukid vaid üle järve ja maanduvad Päri lennuväljale, kuhu on lumme rullitud lai rada. «Sisuliselt on see nagu lai vabatehnika suusarada,» kirjeldas Agur.

Järve ääres algavad sündmused kavakohaselt kell 12, mil 2200 meetri kõrguselt hüppavad järvele Eesti lipuga langevarjurid. Niisugune kõrgus on valitud selleks, et tähistada 1912. aastal viljandlanna Ljuba Golantšikova püstitatud naiste kõrguslennu rekordit, mis oli täpselt 2200 meetrit.

Eesti hävitajad lendavad üle järve kell 13. Kõlarite kaudu saavad järvel olevad inimesed kuulda lennujuhi ja pilootide vahelist kõnelust ning piloodid annavad edasi  oma aastapäevatervituse.

Mudeldajad näitavad mudellennukeid ning demonstreeritakse veolohede ja mootorvarjude lendu.

Päril tehakse lennupiknikuga algust kell 13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles