Unistar-Auto osanik läks pankrotti

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode müügi, rentimise ja remontimisega tegelnud Unistar-Auto hakkas uues majas tööle alles mullu suvel. Aasta lõpul tunnistas firma juba oma pankrotti.
Autode müügi, rentimise ja remontimisega tegelnud Unistar-Auto hakkas uues majas tööle alles mullu suvel. Aasta lõpul tunnistas firma juba oma pankrotti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus kuulutas välja pankrotis oleva osaühingu Unistar-Auto ühe omaniku Kaupo Jõgi pankroti, mida taotles Hondasid ja Citroëne müüv Veho Eesti, selgus ametlikest teadaannetest.

Äripäev Online-i teatel nimetas kohus asjas pankrotihalduriks Peep Lillemäe ning määras esimeseks võlausaldajate üldkoosoleku ajaks 27. mai. Kohtumäärus kuulub viivitamatule täitmisele. Võlausaldajad peavad hiljemalt kahe kuu jooksul teatama haldurile kõigist oma nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast. Sama tähtaja jooksul on kohustatud kõik isikud, kelle valduses on ükskõik mis alusel võlgniku vara, teatama sellest haldurile.

Veebruaris kirjutas «Sakala», et Veho Eestil oli seitsme miljoni kroonine nõue Unistar-Auto vastu. "Juhatuse liikmed on väga mõtlematult käendusi andnud," tõdes osaühingu pankrotihaldur Ene Ahas.

Unistar-Auto juhatuse liikmed on Kaupo Jõgi, Sten Nugis ja Jaanus Tensing ning ettevõte osanikud on osaühing Astroserv ja Jaanus Tensing. Kaupo Jõgi kuulub Unistar-Auto osanikeringi läbi Autoreservi, mille osanikuks on Jõgi osalusega osaühing Cantanor Baltic.

Aprilli keskel kirjutas «Postimees», et lähipäevil sulgeb lõplikult uksed Jõgiga seotud Carmani Autokeskus, mida omanikud ei suutnud raskes majandusolukorras enam vee peal hoida.

«Päike küll paistab õues, aga automüügis see lugu nii päikeseline pole,» märkis firma Carman Autokeskused juhatuse liige Kaupo Jõgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles