Kutsekoolis on hull nädal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla kooli üheksanda klassi õpilane Kerli Aus värvis avatud uste päeval kutsekeskkooli autoerialade õppemeistri Janek Pettai juhendamisel autodetaili.
Mõisaküla kooli üheksanda klassi õpilane Kerli Aus värvis avatud uste päeval kutsekeskkooli autoerialade õppemeistri Janek Pettai juhendamisel autodetaili. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kogu nädala on Vana-Võidus käinud suur virvarr: kutseõppurid on pidanud üksteisega võistlema ning samal ajal on nende elu uudistamas käinud umbes 400 põhikooliõpilast.

«Ma arvan, et avatud uste päevadest on rohkem kasu kui haridusmessist,» ütles Viljandi ühendatud kutsekeskkooli direktor Tarmo Loodus.

Eile oli avatud 13 töötuba, kus külalistel oli võimalik näppudele tegevust leida. Võis voolida savi, teha torutöid, vahetada rehvi, keevitada, autot värvida ja isegi küpsetada.

Mõisaküla tüdrukud Kerli Aus, Helis Lehtsaar ja Samantha Lamber nägid oma sõnul palju huvitavat, mis

aitab neil tulevikus otsuseid vastu võtta. Autovärvimine oli Ausi arvates väga tore.

Ürituse ühe eestvedaja Marge Heina jutu järgi on avatud uste päevad selleks, et kutsehariduse võimalusi ühiskonnas teadvustada ja anda mõista, milline näeb välja seal õppimine. «Ühtlasi tahame näidata oma uusi õppimisvõimalusi, mis on tipptasemel.»

Küsimuse peale, miks on ürituse nimeks pandud «Lenda, lenda, Jüri», hakkas Tarmo Loodus kõigepealt naerma. Siis selgitas ta, et kutsekool oli nõukogude ajal pikka aega Juri Gagarini nimeline näidissovhoostehnikum ning nende peamaja fuajees on endiselt säilinud suur maal Gagarinist kosmoses.

«Bauhofil oli reklaam, mis ütles, et ehitamine ei ole raketiteadus. Meie lisame, et ehitamine pole küll raketiteadus, kuid õppida tuleb seda ikkagi,» rääkis Loodus. Et see lause oleks avatud uste päevade pealkirjaks olnud liialt pikk, jäetigi vaid «Lenda, lenda, Jüri», mis on märksa lihtsam ja lühem.

Tarmo Loodus lisas, et ka õpilased lendavad alati kuhugi edasi või astuvad karjääriredelil kõrgemale. Ka täna saadab kool ellu järjekordsed lõpetajad: tunnistuse saavad autotehnikud, arvutiteenindajad, kokad ja veoautojuhid.

Nädala kestel selgitati kutsevõistlustel välja erialade parimad, kes lähevad märtsi algul peetavatele Eesti meistrivõistlustele.

«Et enamikul on õppimine sel nädalal niikuinii tuksi keeratud, korraldavad õppurid töötubasid, teevad eksameid ja suhtlevad külalistega,» lausus direktor.

Avatud uste päevil käisid kutseõppeasutuses külas 23 Viljandimaa kooli lapsed ning mõned ka kaugemalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles