Paistu vald teeb remonti ja aitab vaba aega veeta

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistu vallavanem Ene Saar
Paistu vallavanem Ene Saar Foto: Elmo Riig / Sakala

Paistu vallavanema Ene Saare sõnul on tänavu eelarves tähelepanu all teeremont ning elanike vaba aja veetmine.

Oktoobris ühineb Paistu koos Pärsti, Saarepeedi ja Viiratsiga üheks  suureks vallaks, aga selleks Paistu vald Saare jutu järgi rahalisi kulutusi ei planeeri.

«Pigem kulub ühinemise ettevalmistamiseks head tahet ja ajalist ressurssi,» lausus ta. «Olulised on eri valdkonna ametnike koostöö ja õigusaktide ühtlustamine. Loodan, et saame järgmisel aastal hoogsalt alustada.»

Paistu valla käesoleva aasta eelarve suurus on 1 587 408 eurot, millest teetöödeks läheb 114 000 eurot. Nagu Saar ütles, rekonstrueeritakse 1,7 kilomeetrit Hendrikumõisa ja Veneküla teed ning pinnatakse Kondi ja Allee 2-kilomeetrine tee. Holstre kooli ja Paistu rahvamaja esine parkla saavad kivikatte.

Teistest ehitustöödest nimetas vallavanem Paistu kooli-lasteaia vundamendi hüdroisolatsiooni rajamist ja Holstre koolil-lasteaial katusepleki väljavahetamist.

«Samuti alustame tänavu vee- ja kanalisatsioonitorustiku projekteerimist,» märkis ta. «Holstre järves tahame puhastada kinnikasvanud osa ja väljavoolukraavi. Olgu ette öeldud, et järgmisel aastal on maanteeametil kavas remontida Holstret läbivat riigimaanteed, ehitada kõnniteed ja rajada valgustus. Oleks tore, kui Eestis jälle üks küla, Holstre, korda saab.»

Põhitegevuse kuludest läheb tavapäraselt kõige enam hariduse heaks: 54 protsenti eelarvest ehk 676 738 eurot. Sotsiaalvaldkonnale kulub 155 569 eurot ning kultuuri ehk vaba aja, spordi ja huvitegevuse tarvis 147 854 eurot.

«Vaba aja tegevustest võiks pikalt rääkida,» nentis Saar. «Lühidalt toon näiteks Paistu rahvamaja ja Holstre kooli kultuuriringi tegevuse, kõiksugu avalikud üritused alates kihelkonnapäevadest spordivõistlusteni välja, laste suvelaagrid ja nii edasi.»

Nagu ikka, on valla suurim rahaallikas üksikisiku tulumaks: seda on  planeeritud 620 000 eurot ehk 7 protsenti rohkem, kui laekus mullu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles