Linn valmistub tunnelit ehitama

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnavalitsus küsib nädala pärast volikogult luba alustada sügisel Paala järve ja Valuoja orgu eraldava viadukti alla jalgratturitele ja jalakäijatele tunneli ehitamist.

Tunneli rajamiseks vajaminevast 220 000 eurost on linnal olemas 60 000, mille andis Viljandile oma otsusega riigikogu. Linnavalitsus on esitanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele taotluse saada veel 32 000 eurot abiraha.

Kui taotlus leiab toetust, kavatseb linn sügisel tunneli rajamisega algust teha. «Ühe aastaga seda valmis ei saa,» selgitas Viljandi abilinnapea Rein Triisa. «Tänavuse aasta eelarves poleks ka kogu raha, mida meil vaja läheb.»

Valuoja viadukti alla tunneli rajamise idee kerkis esimest korda päevakorda 2005. aastal. Kaks aastat hiljem valmis Valuoja orgu läbiv asfalteeritud rattatee ning 2010. aastal tunneli eskiisprojekt.

Kui Paala järve ümber ning Valuoja orus olevad rattateed tunneliga ühendatakse, hakkab linnavalitsus ette valmistama tunneli rajamist Vaksali tänava alla. «Lõpuks tuleks meil ka välja mõelda, kuidas saaks rattatee viia üle Reinu tee,» lisas Triisa.

Siis saaksid ratturid või jalakäijad liikuda Paala järve äärest Viljandi järve äärde nii, et nad ei peaks autoteed kordagi ületama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles