Eesti uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurokomisjon uurib Eesti lennufirma abistamist

Euroopa Komisjon algatas põhjaliku uurimise mitme riikliku toetusmeetme kohta, mida Eesti on rakendanud lennufirma Estonian Air puhul. Komisjonil on kahtlusi selles, kas meetmed on olnud kooskõlas Euroopa Liidu riigiabi eeskirjadega.

Mullu detsembris teatas Eesti Euroopa Komisjonile oma plaanist anda Estonian Airile 8,3 miljonit eurot päästmislaenu. Varasemast on komisjoni andmeil tehtud Estonian Airile kolm kapitalisüsti: 2009. aastal 7,3 miljonit eurot, 2010. aastal 19,9 miljonit eurot ja aastatel 2011-2012 veel 30 miljonit eurot. Neist ülekannetest komisjoni ei teavitatud.

2009. ja 2010. aasta rahaabis osalesid ka eraõiguslikud aktsionärid, kuid 2011. ja 2012. aastal üksnes riik.

Pealinna ametnikele terendab lisatoetus

«Eesti Päevaleht» kirjutas eile, et Tallinna volikogu määruse eelnõu kohaselt võivad pealinna meer, abilinnapead ning linnavolikogu esimees ja aseesimees uue palgakorra järgi hakata saama 13. palka töövõime ja tervise taastamiseks.

Linnapea Edgar Savisaar teatas seepeale, et kavandatav 13. palk ehk puhkusetoetus on mõeldud kõigile Tallinna linnaametnikele, mitte ainult linnajuhtidele.

«Jutt ei ole uuest algatusest või mingist uuest toetuse liigist,» lausus ta. «Me taastame puhkusekompensatsiooni, mille linnavalitsus oli sunnitud kolm-neli aastat tagasi ära kaotama. Me ütlesime juba siis, et puhkusetoetus on kavas taastada nii pea kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles