Võitjad olid Georg Gross ja Raigo Mõlder

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrumaa talveralli võitjana finišeerusid Ford Focus WRC-ga sõitnud Georg Gross ja Raigo Mõlder. Absoluutarvestuses läks teine koht Mitsubishi Lancer EVO 9-ga rajal käinud Timmu Kõrgele ja Erki Pintsile, kes olid ühtlasi klassi N4 ehk 4WD võitjad.

Gross ja Mõlder võitsid kõik seitse kiiruskatset ning võisid hooaja algust kordaläinuks pidada.

«Üle poole aasta kestnud paus andis ikka tunda, kuid katse-katselt kasvas sõidukindlus,» lausus Georg Gross, kes plaanib tänavu kaasa teha kõigil Eesti autoralli meistrivõistluste etappidel.

N4 klassis hoidsid kogu päeva liidrikohta Timmu Kõrge ja Erki Pints, kes suutsid kõik konkurentide rünnakud tagasi tõrjuda. Pisut lihtsamaks muutus nende seis pärast viiendat katset, kui põhikonkurent Aleksei Lukjanuk autol rehvi lõhkus ja aega kaotas. Sama saatus tabas samal katsel Siim Plangit. Tema pidi paraku katkestama.

Finišis oli Timmu Kõrge ja Erki Pintsi edu Sander Pärna ja Ken Järveoja (Mitsubishi Lancer EVO 9) ees 27,4 sekundit.

«Meile oli see õnnestunud ralli. Olen suutnud leida enda jaoks õige lähenemise, mis töötab. Sai ju eelmisel aastal Saaremaal pärast nappi tiitlist ilmajäämist lubatud, et uuel aastal võidame kõik, mis võimalik. Praegu liigumegi sellel kursil,» kõlas Timmu Kõrge lõbus kommentaar.

N4 klassis sai ralli viimase katse võidu Timmu Kõrge. Teine oli Sander Pärn ja kolmas Roland Murakas koos Kalle Adleriga (Mitsubishi Lancer EVO X). N4 klassi kokkuvõttes pidi neljandaks jäänud Murakas tunnistama klassi kolmanda koha saanud Egon Kauri ja Erik Lepiksoni (Subaru Impreza) paremust.

Kaheveolisel autol olid Võrumaal kiireimad Martin Kangur ja Jarmo Võsa (Honda Civic Type-R). Rahvuslikus E-rühmas said võidu Ago ja Kalle Ahu (BMW M3).

Võrumaa talveralli starti tuli 75 masinat, lõpetas 58 võistluspaari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles