Kristo Subi ja Teele Sepp võtsid lumiselt rajalt teise koha

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Subi ja Teele Sepp lõpetasid Eesti autoralli meistrivõistluste sarja kuulunud Võrumaa talveralli N3 rühmas teise kohaga.
Kristo Subi ja Teele Sepp lõpetasid Eesti autoralli meistrivõistluste sarja kuulunud Võrumaa talveralli N3 rühmas teise kohaga. Foto: Aivar Kaljusaar

Viljandi autosportlased Kristo Subi ja Teele Sepp lõpetasid laupäeval Võrumaal sõidetud ralli oma masinaklassis teisena ning Kaarel Kurvits katkestas võistluse tehniliste probleemide tõttu.

Eesti autoralli meistrivõistluste kuuest etapist ainsal talvistes oludes peetaval mõõduvõtul tuli sõitjatel läbida seitse kiiruskatset.

Pärast esimest kahte katset tunnistas mullu Viljandimaa parimaks autosportlaseks nimetatud Kristo Subi, et ei suutnud rajal konkurentidega võrdset kiirust hoida.

«Olen täielikult liimist lahti. Ilmselt seetõttu, et meil pole olnud mahti treeningsõite teha. Oleks kas või poolsada kilomeetrit proovida saanud,» rääkis ta.

Kaardilugeja Teele Sepp lisas, et viimati sõitsid nad lumel eelmisel Võru talverallil, kuid siis suutsid läbida vaid 400 meetrit. «On selge, et lumel sõitmine vajab harjumist,» lausus ta.

Kahe kiiruskatse järel hoidsid Subi ja Sepp omas võistlusgrupis N3 neljandat positsiooni.

Nagu Subi nentis, oli tal rajal probleeme ka rehvidega. «Pidurdusmaa kippus liialt venima.»

Hooldusalas vahetati autol rehvid ja kohendati veidi seadistust. Pärast kahte järgmist katset ütles Subi, et tegi juba oma sõitu. Seda võis välja lugeda ka tulemustest: päeva kolmandal ja neljandal katsel näitasid nad N3 rühma teist aega.

Kolme viimase katsega suutsid Subi ja Sepp oma seisu nii palju kohendada, et kerkisid võistlusrühmas teisele ja absoluutarvestuses 20. kohale. N3 rühma võitjatele Sander Siniorule ja Cristen Laosele jäi Viljandimaa paar päeva lõpuks alla veidi enam kui poolteist minutit.

«Oma võimaluste juures tegime maksimaalse tulemuse,» võttis Kristo Subi talveralli kokku. «Kehva alguse tõttu venis meie vahe klassi liidritega sedavõrd suureks, et päeva teises pooles polnud enam mõttekas ülemäära pingutada.»

Teele Sepp nentis, et rajal oli ka ärevaid hetki. «Kaheks viimaseks katseks olid rehvid üpris kulunud, mistõttu kippusid kurvid kitsaks jääma. Autot just hangest välja lükata polnud tarvis, küll aga tuli mitmes kohas päris pikalt masinat küljega vastu valli toetada,» kõneles ta.

Järgmiseks võistluseks on Kristo Subi ja Teele Sepp plaaninud maikuus asetleidva Tallinna ralli, kus lähevad jagamisele meistrivõistluste teise etapi punktid.

«Nii toorelt sinna minna ei tahaks. Mõne treeningu peab enne ikka tegema, et kohe võistluse algusest konkurentidel elu kibedaks muuta,» rääkis Subi.

Kaarel Kurvits koos kaardilugeja Mikk Alekõrrega oli sunnitud Võrumaa talveralli kolmandal kiiruskatsel pooltelje purunemise tõttu katkestama. Kahel esimesel katsel sõitsid nad N3 rühmas välja üheksanda ja kaheksanda aja.

Eesti autoralli meistrivõistluste sarja kuulub tänavu nagu mullugi kuus etappi. Kahjuks pole nende hulgas enam Mulgi rallit, küll aga on autospordi kalendris Viljandimaale kavandatud Mulgi rahvaralli.

ETAPID

Eesti autoralli meistrivõistluste sarja kuuluvad järgmised etapid:

• Võrumaa talveralli 16. veebruaril

• Tallinna ralli 11. ja 12. mail

• Viru ralli 5. ja 6. juulil

• Auto24 Rally Estonia 19. ja 20. juulil

• Kurzeme ralli 30. ja 31. augustil

• Saaremaa ralli 11. ja 12. oktoobril

Allikas: Eesti autospordi liit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles