Pärsti vald lõpetab veevärgi­tööd

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärsti valla tänavuse eelarve üks tähtsamaid punkte on vallavanem Erich Palmi sõnul kahe küla teist aastat jätkuvad ning tänavu suvel lõppevad veevärgitööd.

Ramsi ja Päri veemajandusprojekti alustati mullu juulis. Esimeses etapis vahetati Ramsi vana vee- ja kanalisatsioonitorustik uue vastu ning renoveeriti puurkaev-pumpla ja reoveepuhasti.

Edasi liikus tööjärg Pärile, kus teises etapis uuendati vee- ja kanalisatsioonitorustik. Viimasena renoveeritakse Päri puurkaev-pumpla ja reoveepuhasti. Töö lõpeb tänavu juunis.

Osaühingu Ramsi VK juhataja Maili Meister on öelnud, et loetletud tööd tähendavad mõlemale asulale peaaegu kogu veevarustuse uuendamist. Enam annab see tunda Päril, kus praegu on joogivee rauasisaldus liiga suur.

Torustikke pikemaks ei ehitata, sest juba enne oli peaaegu kõigil Ramsi ja Päri elanikel võimalik oma kodu ühise veevärgiga liita. Pärast kõnealuseid töid avaneb see võimalus veel mõnele majapidamisele.

Peatöövõtjana on objektil ametis osaühing Wesico Project ning alltöövõtjana toimetab osaühing Ducto. Kolm etappi lähevad maksma ligi 2,7 miljonit eurot. 72 protsenti sellest tuleb

Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist, ülejäänu tasuvad Pärsti vald ja osaühing Ramsi VK, kes võttis selleks pikaajalist laenu.

Erich Palm ütles, et valla käesoleva aasta eelarves on nimetatud töödeks omaosalusena kõrvale pandud 214 000 eurot.

Pärsti valla tänavuse eelarve suurus on 2 797 602 eurot. «Vaikselt stabiilne,» iseloomustas Palm valla rahalist järge.

Teise tähtsama ettevõtmisena nimetas vallavanem Ramsi lasteaia remonti. Sel suvel on plaanis rekonstrueerida lasteaia köök, mis läheb maksma 80 000 eurot. See summa tuleb valla enda rahakotist.

Teehoiu tarvis on vald arvestanud 90 000 eurot, peamiselt on kavas kruusateid parandada. Heimtali põhikooli sisustust uuendab vald 10 000 euro eest.

«Kindlasti tahan ära märkida, et tänavu aitab Pärsti vald rahastada Viljandi laululava ehitust,» lausus Palm. «Meie panus selleks on 8000 eurot.»

Samuti tõi ta esile, et sellest aastast tõusid valla allasutuste töötajate palgad keskmiselt 4,5 protsenti, kusjuures lasteaiaõpetajate palgatõus küündis 10 protsendini.

Suurima tulu toob omavalitsuse rahakotti üksikisiku tulumaks, mida Pärsti vald prognoosib tänavu laekuvat 1,6 miljonit eurot. Seda on mullusest 118 000 eurot rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles