Viljandi kalapidu tõi täismaja

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurüritus «Kuldkala» tõi Viljandi järvele tuhandeid lustijaid, kellest oma osa said ka majutus- ja toitlustusettevõtted.

Centrumi hotellis on 56 voodikohta ja peaaegu kõik need olid ka täidetud. «Enamik olid eestlased, aga oli ka välismaalasi,» sõnas laupäeval tööl olnud Centrumi hotelli administraator Sirle Soopa ning lisas, et külalisi oli igasuguseid: peresid koos lastega, noori ning pensioniealisi.

«Päevasel ajal oli hotellis rahulikum, sest kõik inimesed olid järve ääres. Kui pidu lõppes, hakkas rahvas liikuma ning paljud käisid meil saunas,» rääkis Soopa. «Jäime laupäevaga igati rahule. Selliseid suuri üritusi, mis inimesi Viljandisse toob, võiks rohkemgi olla.»

Kõik voodikohad olid hõivatud

Aasa külalistemajas oli juhataja Hedli Kivilaane sõnul laupäeval täismaja. «Voodikohti on meil 16 ning ööbijaid oli 19 — tõime mõned lisavoodid juurde,» ütles ta.

Ka mullu olid külalistemaja voodikohad «Kuldkala» ajal broneeritud. Juhataja jutu järgi oldi Aasa kohvikus valmis vastu võtma tavapärasest rohkem rahvast, aga et üritus oli kinnisel alal ja sealt väljas ei käidud, oli kohvijoojaid sama palju kui laupäeviti tavaliselt.

Nii nagu Centrumi hotelli administraator, tõdes ka Männimäe külalistemaja peremees Rait Sulg, et suured üritused toovad majutusettevõtetesse rohkem rahvast.

«Meie 85 voodikohast enamik oli täis. Samas ei pruukinud kõik meil olla kalapeo pärast,» ütles ta.

Sulg nentis, et lisaks kalapeole ja folgile toob palju rahvast majutusettevõttesse ka sügiseti toimuv Mulgi ralli.

Järveäärse automaathosteli Just Rest juhataja assistendi Margit Kaselo sõnul olid hosteli 99 voodikohast eelmisel reedel täidetud pooled, laupäeval aga olid hõivatud kõik voodikohad. Kõige rohkem broneeringuid tehti tema jutu järgi just viimasel nädalal.

Kohvikus käis teistmoodi rahvas

Fellini kohviku omaniku Merit Berzini ütlemist mööda oli laupäev töine, sest söögikohas käis tavapärasest rohkem inimesi. «Kohvik oli ülerahvastatud ning võib öelda, et tegemist oli hullu päevaga,» nentis Berzin.

Hulluks muutis päeva tema selgitust mööda see, et tulijate hulgas oli ka palju napsitanud inimesi. «Sel päeval oli palju teistmoodi rahvast, kui me harjunud oleme. Teenindajad olid vahel isegi hädas,» sõnas ta.

Küsimusele, kas ülerahvastatuse tõttu pidi inimestele ka ei ütlema, lausus Berzin, et seda tuli tihti ette. «Kui kohvikus kohti ei ole, oleme pidanud inimesi ukselt tagasi saatma,» rääkis ta.

Kalapeo päevale kohaselt telliti kõige rohkem kalasuppi ja -praadi. «Tegime ekstra haugisuppi ja seda tuli isegi puudu. Lisaks telliti palju kohapraadi,» ütles Fellini omanik. «Alkoholi meil eriti palju ei joodud, tõenäoliselt tehti seda juba järvel.»

Ka pärimusmuusika keskuse kohvikus käis juhataja Aili Mängeli tähelepanekut mööda palju tunkedes kalapeolisi. Peamiselt telliti pastat ja õlut. «Laupäeval oli meil ka Klassikaraadio kontsert ning et majas oli 130 inimest, siis sellele väga palju lisaks ei mahtunudki,» kõneles Mängel ning lisas, et mulluse peopäevaga võrreldes oli seekord rahulikum. «Inimesed olid vaoshoitumad ning ähmaseid nägusid oli vähem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles