Bändide päev äratati elule uues kohas

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle kahe aasta leidis taas aset Viljandimaa bändide päev, aga mitte Viljandis nagu varem, vaid Karksi-Nuias.

Karksi-Nuia kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu rääkis, et kui Viljandi kuluurimaja remonti läks,  jäi ka 15-aastase traditsiooniga bändide päev soiku. Nüüd võttis ta sündmuse korraldamise enda kanda ning 9. veebruaril astusid Karksi-Nuia kultuurikeskuses lavale kuus bändi Abja-Palu­ojalt, Karksi vallast, Suure-Jaanist ja Mõisakülast.

Ansambleid hindasid Pärnumaa bändide päeva korraldaja ja ansambli Treffunx liige Viljar Soomre, 1996.—2010. aastani bändide päeva korraldanud Malle Allese ning žürii esimehena ansambli Fix klahvpillimängija Evald Raidma.

Õhtu parimaks tunnistati Üheksas Laine, millesse kuuluvad Abja-Paluoja noored muusikud. Allese sõnutsi on Abja noored ka eelmistel bändide päevadel vanadele kaladele tugevat konkurentsi pakkunud.

Lisaks parimale ansamblile jagati veel hulga eripreemiaid, nii et peaaegu iga bänd sai mõnes kategoorias tunnustuse. Näiteks publiku lemmikuks valiti C-duur ja tantsitavaimaks bändiks tunnistati kahest Suure-Jaani mehest koosnev Viiser.

Allese sõnutsi väärib tähelepanu ka asjaolu, et lavale tuli ansambel, mille laulja Boriss Takk käib juba 88. eluaastat. «Usun, et Lustipill on üks väheseid Eestis, kus solisti vanus ületab 85 eluaastat,» lausus ta ning tähendas, et Taki puhul seda vanust ei usukski.

Ansambel on tegutsenud 37 aastat ning kuulub Allese ütlemist mööda ka praegu nõutud tantsumuusikaorkestrite hulka. «Juba palju aastaid on Lustipill Viljandimaa represseeritute klubi igakuistel peoõhtutel ainuesineja,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles