Meeleavaldajad protestisid elektri hinna tõusu vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus algas eile kella 16 ajal Tallinnas Harju tänaval majandusministeeriumi ees.
Meeleavaldus algas eile kella 16 ajal Tallinnas Harju tänaval majandusministeeriumi ees. Foto: Uwe Gnadenteich / Postimees

Ligikaudu pool tuhat inimest kogunes eile pärastlõunal Tallinna majandusministeeriumi ette, et avaldada meelt elektri hinna ja võrgutasude tõusu vastu.

Meeleavalduse organiseerinud Keskerakonna teatel näidatakse poliitikute, kodanikuühenduste ja kunstiliste esitluste ühisel jõul, et Eesti rahvas ei kavatse elektri hinna tõusu lihtsalt unustada.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Lauri Laasi ütles, et Isamaa ja Res Publica Liit saadab inimestele suisa mõnitavaid lepingu täitmise aruandeid ajal, mil nende peamine valimislubadus «Kodukulud alla» töötab risti vastupidises suunas.

«Kaks kolmandikku elektri hinnast on valitsuse kontrolli all ning me nõuame, et võimalusi elektri hinna kontrollimiseks ka kasutatakse,» märkis Laasi.

Meeleavalduse ajaks tõmmati ministeeriumi vastasmajale, kus asub ka Tallinna linnavalitsuse keskkonnaamet, loosung, millega nõuti minister Juhan Partsi tagasiastumist.

Meeleavaldajad kandsid plakateid lausetega «Täname parteid ja valitsust ja isiklikult Juhanit uue senisest kvaliteetsema euroelektri odava hinnaga müügi eest» ning «Meie riigi valitsus on Eesti rahva viletsus».

Lisaks Lauri Laasile pidasid kõne Keskerakonna liikmed Kadri Simson, Marika Tuus-Laul, Igor Gräzin, Viktor Vassiljev ja Peeter Võsa.

Keskerakond lubas korraldada järgmise meeleavalduse kahe nädala pärast Eleringi kontori ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles