Paala noortekeskuses valmis mängutuba

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordi- ja noorsootöönõunik Mati Adamson ning rahvamaja juhataja Liia Viigand lustivad õhuhokit mängides.
Spordi- ja noorsootöönõunik Mati Adamson ning rahvamaja juhataja Liia Viigand lustivad õhuhokit mängides. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Reegoldi külas asuvas Paala rahvamajas saavad noored rõõmu tunda värskelt remonditud ruumidest.


Ümberehituseks projekti kirjutanud Suure-Jaani valla arendusnõuniku Aino Viinapuu sõnutsi tehti poole miljoni krooni eest korda varem trööstitus seisus olnud toad.



«Ruumid soojustati, vahetati uksed ja aknad ning lõhuti välja pliidid ja ahjud,» loetles ta kolmekohalise internetipunkti ja mängutoa valmimiseks tehtud töid.



Nende tarbeks saadi 433 000 krooni hasartmängumaksu regionaalsete investeeringutoetuste programmist ning omaosaluse 15 protsenti tasus vald.


Enne remonti olid noorte kasutada üks arvuti raamatukogutoas ning kasin mängutuba maadlusmattide ja poksikotiga.



Suure-Jaani valla spordi- ja noorsootöö nõunik Mati Adamson ütles, et nüüdsest on Paalas  valla kõige uhkem noortekeskus, sest värskendatud ruumides on ka kõige parem mänguvahendite valik. Pealegi on maja lähedal jalgpalli-, korvpalli- ja võrkpalliväljak.



Rahvamaja juhataja Liia Viigand rääkis, et nii Paala kui poolteise kilomeetri kaugusel asuva Olustvere lapsed on keskuses usinalt käinud juba aastaid.



«Tegemist jagub siin terveks päevaks,» lausus juhataja. «Vähemalt kümme last on õhtul kogu aeg kohal. Noorte päralt on tegelikult terve maja. All on saal ja köök.»



Juhataja lisas, et kuigi arvutite vastu on suur huvi, ei lubata kellelgi korraga üle tunni aja nende taga istuda. «Mängida saab lauamänge: õhuhokit, piljardit, lauatennist ja koroonat.»



Majas käib ka palju täiskasvanuid. Loetakse lehti ja raamatuid ning aetakse juttu. Kõige rohkem on pensionäre, kes osalevad mitmes huviringis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles