Viljandi muutub üha lillelisemaks

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floreas Viljandi tööline.
Floreas Viljandi tööline. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Haljastajad on Viljandile peale teinud esimese kevadise lilleistutusringi.


Lilled on kasvama pandud Tasuja platsile, raekoja, veetorni, pärimusmuusika aida ja lauluväljaku juurde ning Jakobsoni kuju ja Rubiini naabrusesse.



Teisipäeval kaunistasid Floreas Viljandi töölised Viljandi järve ääres asuva Hubert Pärnakivi kuju ümbrust oranžide ja valgete võõrasemadega.



«Praegu istutame linna võõrasemasid ja sarvkannikesi, sest nemad peavad öökülmadele vastu,» selgitas Merike Rosenberg. «Jaani kiriku juurde peenrasse istutame võõrasemad, kuid suvel kasvavad seal daaliad.»



Suvelilli hakatakse klumpidesse ja amplitesse istutama ilmselt mai lõpul. «Eks täpne aeg sõltu muidugi ilmast, sest suvelilled pelgavad öökülma,» sõnas Rosenberg.



Vabaduse platsi keradesse pannakse kasvama begooniad ja lobeeliad.


«Rubiini juures olevasse endisesse purskkaevu istutame punased salveid,» rääkis Liivi Ilves. «Need olid eelmisel suvel seal väga ilusad ja pidasid ka hästi vastu.»



Tänavu on Viljandi eelarves parkide ja haljasalade hooldamiseks 1,5 miljonit krooni, millest 807 000 krooni kulub lillede muretsemiseks ja istutamiseks ning lillepeenarde ja -amplite aastaringseks hooldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles