Vapimärgi saab Ekseko arendusjuht

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vapimärgi saab tänavu Andres Veide, kes on 20 aastat olnud ametis Ekseko edendamisega.
Viljandi vapimärgi saab tänavu Andres Veide, kes on 20 aastat olnud ametis Ekseko edendamisega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa vapimärgi nõukogu valis üheksa kandidaadi seast tänavuse aasta vapimärgi saajaks aktsiaseltsi Ekseko arendusdirektori Andres Veide. Maavanem annab talle autasu kätte 23. veebruaril.

Nõukogu arutas läbi kõigi esitatute kandidatuurid ning otsustas autasustada maakonna majandusarengus tähtsat rolli mängivat Andres Veidet. Maavanem Lembit Kruuse ütles, et nõukogu tunnustab ja hindab vapimärgiga tööd, mida Andres Veide on teinud paarikümne aasta jooksul Viljandimaa heaks.

47-aastane Andres Veide on Eksekos töötanud 1993. aastast. Ta alustas firmas informaatikainsenerina ning on 1997. aastast arendusdirektor ja firma juhatuse liige. Lisaks on ta aktsiaseltsi Tallegg arendusjuht ning Rakvere lihakombinaati, Eksekot, Talleggi, Rigas Miesnieksi ja Klaipedos Maistas Produktaid siduva HKScan Balti Grupi asepresident.

Maavanema sõnul on kõik esitatud kandidaadid tublid inimesed, kes on oma ametitegevuse või ühiskondliku aktiivsusega kaasa aidanud Viljandimaa arengule ning tuntuse kasvule väljaspool maakonna piire. «Tänavune otsus sündis väga tihedas konkurentsis ja kaalukeeleks sai lisaväärtus ettevõtlusele. Just ettevõtlus on see, mis tagab piirkonna elujõu,» rõhutas Kruuse.

Viljandimaa vapimärk antakse kätte 23. veebruaril Viljandi maavanema, Viljandimaa omavalitsuste liidu esimehe ja Kaitseliidu Sakala maleva pealiku pidulikul vastuvõtul.

Maakonna kõrgeim autasu on kuuest kuldsest viljapeast koosnev täht, millel on Viljandimaa vapp. Vapimärk on valmistatud juveelihõbedast prooviga 925°. Viljapead on reljeefsed, kaetud puhta kullaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles