«Sakala» arvamustoimetaja kandideerib noore ajakirjaniku preemiale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti kolme parema noore ajakirjaniku hulgas on tänavu ka «Sakala» arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe, kes kirjutas mullu 2. märtsil ilmunud loo «Bussijuht pani raha oma taskusse.»

Lisaks Salumäele jõudsid esikolmikusse Konstantin Sviridovski «MK-Estonias» 5. detsembril ilmunud looga «Eriline olukord» ja Piia Puuraid «Eesti Päevalehes» ilmunud lugudega «Videvikukütuse jahil: kuldkettides vene ärikad ja tolmused garaažid» (6. juuli) ja «Marek Helm: salakütuseäri ei ole meie riigis see, millele peaks kaasa tundma» (11. juuli).

Noore ajakirjaniku preemiat annavad välja Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlased

ja hinnatavaks žanriks on intervjuu või reportaaž. Preemia suurus on 1000 eurot ja sellele võis kandideerida kuni 25-aastane kirjutav ajakirjanik.

Täna valis žürii välja ka üleriigilise kategooria parima uudise, arvamuse, olemusloo ja noore ajakirjaniku nominendid.

2012. aasta parima uudise nominendid on Rasmus Kagge lugu «Politseijuhid vaikisid maha sadade inimeste võltsitud karistused», mis ilmus ERRi uudisteportaalis 7. novembril, «Postimehes» ilmunud Tuuli Kochi lugude sari korralagedusest EASis ja Maalehes ilmunud Bianca Mikovitši lood «Sigaretimuula ootab Ivangorodis nuga» (22. märts), «Turismireisile kõigest 50 sendi eest» (22. märts) ja «Üks salakaubakraan läks kinni» (14.06).

Parima arvamusloo nominendid on Tuuli Jõesaar Eesti Päevaleht online´is 18. juunil ilmunud looga «Ellujäämisõpetus hooldushaigla patsiandi lähedastele», Silver Meikari lugude seeria, mis ilmus «Postimehes» ja Rein Raua arvamus «Back in the USSR», mis ilmus «Eesti Päevalehes» 29. oktoobril.

Parima olemusloo nominendid on «Eesti Päevalehes» 2. augustil ilmunud Lauri Tankleri lugu «Kristen Michal: « »*», «Eesti Ekspressis» 16. märtsil ilmunud Kristi Vainküla lugu «Väga vaese pere isa sööb vaid korra päevas» ja 17. augustil ilmunud lugu «Väga vaese isa totaalne muutumine» ning «Eesti Ekspressis» ilmunud Sulev Vedleri lood «Rullnokk surmas kahe väikese lapse isa, kes näitas talle keskmist sõrme», «Rullnokkade Eesti» ja «Pereisa surmanud rullnokk kahetseb» (19. ja 26. jaanuar).

Maakonnalehtede pressipreemia nominendid selguvad tuleval nädalal. Kõik võitjad avalikustatakse 1. märtsil Tallinnas Õpetajate majas peetaval pressipeol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles