Praktilised mulgid teevad topelttalgud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talguid peeti Sooglemäe talus ka mullu sügisel. Siis ületas osavõtjate arv ka kõige julgemad pronoosid.
Talguid peeti Sooglemäe talus ka mullu sügisel. Siis ületas osavõtjate arv ka kõige julgemad pronoosid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulgi kultuuri instituudi inimesed võtavad homme koos mõttetalgulistega tulevaseks külastuskeskuseks mõeldud Sooglemäe talus ette kemmergu ehitamise.

«Meie kutsume pärastlõunal endale külla ka teistes mõttekodades osalejaid, saab ühiselt tööd teha ning päev lõpeb peoga,» rääkis instituudi juhatuse esimees Kristel Habakukk. «Eelkõige soovime, et inimesed saaksid tulevase külastuskeskusega varakult tuttavaks.»



Instituut tahab väga teada, mida inimesed külastuskeskusest arvavad ja ootavad. See on ka üks Sooglemäe mõttekoja peateemasid. «Me ei ehita ju keskust endale ning seetõttu oleks väga tähtis teada saada, mida inimesed seal ideaalis näha tahaksid,» lisas Habakukk, kes on homme mõttekoja vanem.



Mulkide mõttetalgutele on lubanud tulla ka Mulgi kultuuri instituudi patroon, president Toomas Hendrik Ilves.



Pärast mõttetalguid hakatakse ühisel jõul püstitama välikemmerguid. Praegu neid hädavajalikke ehitisi talu juures pole. Abivalmis külamehed on kemmergute karkassi juba valmis teinud. Eeloleval suvel on plaanis käimlad mulgimustriliseks kirjata.



«Üks mõttetalgute eesmärke on just see, kuidas ellu viia mõtteid, mis seni on teoks tegemata,» kõneles Habakukk. «Kõik arengukavad on ikka selleks, et teha võimalikult palju, kuid midagi jääb ikka tegemata. Prooviks nüüd mõeldagi sellele, kuidas head ideed ellu viia.»



Avatud on heategevuslik toidukamber, kuhu võib annetada omatehtud mulgipärast toitu. Selle müügist saadav tulu läheb talu toetusfondi. Õhtu lõpetab mulgimeelsete muusikute simman lõkketule ääres.



Kingituseks saadud Sooglemäe talus on plaanis taastada Mulgi suurtalu ning rajada sinna tänapäevane selle kandi rahvakultuuri tutvustav ja edendav külastuskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles