Tudengite teatripäevadest annavad teada naerunäod

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemia ette tehtud lumest naerunägu on tudengite teatripäevade sümbol ning mõeldud tervitama nädalavahetusel saabuvaid festivali külalisi.
Akadeemia ette tehtud lumest naerunägu on tudengite teatripäevade sümbol ning mõeldud tervitama nädalavahetusel saabuvaid festivali külalisi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme algava ning pühapäeval lõppeva tudengite teatrifestivali korraldusmeeskond meisterdas vastlapäeval mitu naerunäoga lumememme, et tervitada sel nädalavahetusel Viljandisse kogunevaid hobinäitekunstnikest tudengeid.

Raudteejaamas ja akadeemia juures olevad memmed peaksid tervitama 11. korda peetava üli- ja rakenduskõrgkoolide harrastusteatrite festivali külalisi.

2003. aastal alguse saanud festivali seekordne teema on sünergia.

«Meie ja ka paljude pikaaegsete osalejate arvates on festivalil hea energia ja mõnus keskkond,» ütles koordinaator Hannele Känd. «Mõtlesime siis sel aastal selle ära märkida. Sellega ei sea me aga truppidele mingeid lavastuslikke piiranguid.»

Pressiesindaja Vilja Volmeri sõnul tuleb Viljandisse kaheksa truppi. Osa neist on pikaajaliste traditsioonidega, mõni aga tekkinud impulsi ajel. Eri põhjustel loobus tulemast kaks truppi, muidu oleksid korraldajad lisaks kultuuriakadeemia mustale saalile kasutusele võtnud Sakala keskuse saali.

Igal aastal on tulnud ka üks välisrühm. Tänavu on see Lätist ning esitab oma tantsuetenduse laupäeva õhtul. Pressiesindaja sõnul saab kava vaadata internetist leheküljelt www.kultuur.ut.ee/et/teatripaevad.

Teisena tõstis Volmer esile Altermanni näitemängutrupi lavastust «Arm», mis etendub samuti laupäeval. «Altermann esitab tavaliselt trupi kokku pandud ja improvisatsioonist välja kasvanud eksperimenteeringuid,» selgitas Volmer. Näitekirjanike tekstidel põhinevad ja grupitööst välja kasvanud lavastusi on umbes sama palju.

Altermanni näitemängutrupp on kahel aastal saanud publiku preemia. Muid preemiaid korraldajad ei jaga, küll aga on nagu varemgi kohal kolmest targast koosnev hindamiskomisjon, kes annab pärast etendust esitajatele tagasisidet ning osaleb laupäevasel seminaril.

Kolmeks targaks on sel aastal näitlejad Garmen Tabor ja Natali Lohk ning kultuuriakadeemia näitekunsti eriala harrastusteatri juhina lõpetav Siim Maaten. Pühapäevaseid õpitube viivad läbi Indrek Sammul ning Läti külalised.

Nagu tavaliselt, on sissepääs tasuta, kuid inimestel on võimalik ettevõtmist toetada, andes raha südametunnistuse järgi ekstra selle jaoks kujundatud korralduskasti, mis jääb saali ukse taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles