Eesti lennufirma vaatab koostöö poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusministeeriumi hinnangul on Estonian Airi tulevikuvõimalusi mitu.
Majandusministeeriumi hinnangul on Estonian Airi tulevikuvõimalusi mitu. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Lennukompanii Estonian Air võiks teha koostööd Briti päritolu Flybe’iga, kirjutab «Eesti Päevaleht», viidates majandusminister Juhan Partsile ning Estonian Airi nõukogu esimehele Erkki Raasukesele.

Raasuke ei nõustunud seda ajalehele kommenteerima, põhjendades, et selleks pole veel õige aeg. Küll kinnitas ta, et lennuteenuse pakkumise tingimusi ja võimalikkust on Flybe Eesti riigiga arutanud.

Arutelud pole ettevõtte selgitusel lõpptulemuseni jõudnud ja praegu ei ole selge, kas ja millal see juhtuda võiks.

Majandusministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda ütles, et Estonian Airi tulevikuvõimalusi on mitu ja praegu on riigi eesmärk ettevõttele restruktureerimise kaudu taas jalad alla saada. Valitsuskabinet arutab Estonian Airi teemat taas täna.

Ajaleht «Postimees» on varem kirjutanud, et ühisettevõttes võiks Flybe’il olla 49-protsendiline ja Eesti riigil 51-protsendiline osalus. Väidetavalt võiks sellisel juhul olla lihtsam loodavale firmale riigiabi luba taotleda.

Lehele teadaolevalt ei ole Flybe ainus, kellega ühisfirma loomise mõtet on arutatud, küll aga on sellest kõige rohkem juttu olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles