Maakond hakkab turiste meelitama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa turismi eest vastutavad inimesed sõitsid täna hommikul Tallinna, et tutvustada maakonda homme algaval Eesti suurimal turismimessil «Tourest» ja meelitada siia külalisi.

Viljandi turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul ei lähe turismiasjalised messile mütsiga lööma. «Ettevalmistusperiood on olnud pikk,» kirjeldas ta. «See meenutab teatrietenduse lavaletoomist: on osatäitjad, jagatakse rollid, arutatakse ja tehakse proovi, on uus kujundus, kostüümid ja dekoratsioonid. Lõpptulemust hindab messikülaline, kes meeldivuse korral sammud Viljandimaale seab.»

Seekord pannakse rõhku Viljandimaa ehedate elamuste ja õpetlike tegevuste pakkumisele. Õppida saab näiteks kaaruspaela meisterdamist ja kandlemängu ning keraamiku juhendamisel savinõusid valmistada.

Kolme messipäeva jooksul toimub ka juba aastaid Viljandimaale tuntust toonud õnneloos, kus iga loos võidab. Auhindade hulgas on reisipakkumisi, festivali- ja kontserdipääsmeid ning maitse- ja meeleelamusi. Üks erilisemaid auhindu on Paistu vallas asuva Mulgi Madli talu välja pandud kümme kilo maasikaid, millele loosivõitja saab ise suvel järele minna.

Kevadisi reisiplaane tegevatele õpetajatele ja koolilastele mõeldes on kokku pandud eraldi retk. «Messil räägime esimest korda ka juunis korraldatavast Hansaööde festivalist,» lisas linnaametnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles