Eesti uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe juhataja kutsub haritud noori ohvitseriks

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras tutvustas eile kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) juhtkonnale ja õppuritele riigikaitse kümne aasta arengukava. Ühtlasi kutsus ta riigikaitsest huvitatud kõrgharidusega noori astuma sõjakooli aastasele nooremohvitseride kursusele.

«Tsiviilkõrgharidusega noored tugevdavad ja rikastavad kaitseväe ohvitserikorpust,» lausus Terras. «Nende oskused ja kompetentsus tagavad, et järjest keerukamaks muutuvas kaitseväes on piisavalt eri valdkondades ettevalmistuse saanud kaitseväelasi.»

Terras rõhutas, et KVÜÕA-st peab saama Eesti sõjalise mõtte kompetentsikeskus. «Lisaks õppetööle tuleb teil panustada ka teadus- ja arendustegevusse, toetusmehhanismid kaitseväelaste kandideerimiseks doktoriõppesse on loodud, kasutage neid,» sõnas ta.

KVÜÕA on ainus sõjaväeliselt korraldatud riigikaitseline rakenduskõrgkool, mis valmistab ette ohvitsere ja allohvitsere kaitseväele ja Kaitseliidule. See õppeasutus on sõjandusega seotud teadus- ja arendustegevuse edendaja Eestis.

«Õhtuleht» pole peaministrile õiguse andmisega päri

«Õhtuleht» kaebab Harju maakohtu peaminister Andrus Ansipi kasuks langetatud otsuse edasi ringkonnakohtusse.

Harju maakohus leidis jaanuari lõpul langetatud otsuses, et «Õhtuleht» avaldas mullu 29. mail ilmunud artiklis peaminister Andrus Ansipi kohta faktilist laadi andmeid selgelt eksitaval viisil.

Kohtu hinnangul jättis «Õhtuleht» mulje, nagu oleks Andrus Ansip öelnud, et ettevõtjate ja poliitikute telefonikõnesid kuulatakse pealt. Seega on tegemist kostja poolt ebaõigete andmete avaldamisega, leidis Harju maakohus.

«Õhtulehte» esindav advokaat Ants Nõmper ütles, et lehes trükivalgust näinud artikkel oli ajakirjaniku arusaam ajalahes «Postimees» avaldatud Ansipi keerulisest lausest.

«Postimehes» seisis Ansipi lause sellisel kujul: «On kahju, et Eestis on selline olukord kujunenud, aga paraku on see nii, et ettevõtte juhid, ammugi mitte erakonna peasekretärid ei eelda, et nende telefonikõnesid ei kuulata pealt. Eeldus on pigem selline, et kõik telefonid on salvestatavad ja sisuliselt avalikud».

«Õhtuleht» avaldas Ansipi tsitaadi põhjal artikli pealkirjaga «Peaminister: poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles