Linnajuhid alustavad negatiivse eelarve koostamist

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Viljandi sai aprillis tulumaksu 100 000 krooni vähem, mis oli küll palju parem tulemus kui märtsis, ent sunnib linnajuhte suve hakul kokku panema negatiivse lisaeelarve.


"Midagi hullu ei ole," võttis praeguse eelarve seisu kokku Viljandi linnapea Kalle Jents. Nelja kuuga on linnakassasse tulumaksust tulnud veidi üle 45 miljoni krooni ehk miljon vähem kui loodeti.

Kolmapäeva volikogu ees esinedes kinnitas Jents, et negatiivne lisaeelarve loodetakse kokku panna volikogu maikuu istungiks. Samas teatas linnapea, et kohti, kust kokku hoida saab, on eelarves olemas ning ükski oluline töö tegemata ei jää.

Eelarve täitumine on Viljandil olnud sel aastal hüplik. Aasta esimese kahe kuuga tuli linnakassasse 100 000 krooni enam kui loodeti. Märtsis tuli aga tulumaksust enam kui 800 000 krooni arvatust vähem ning aprillis suurenes puudujääk veel umbes 100 000 krooni võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles