Veekeskuse ehitus ei alga ka mais

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue ujula ehitusplatsil valitseb vaikus juba mitu kuud.
Uue ujula ehitusplatsil valitseb vaikus juba mitu kuud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehitusfirma Leviehitus ei saa ka mais alustada Viljandi uue ujula ehitust ning Viljandi linnapea Kalle Jents ei välistanud, et veekeskuse ehitaja leidmiseks võib tulla hoopis uus konkurss.


Kolmapäeval volikogu ees esinedes selgitas linnapea Kalle Jents, et Leviehitus on teinud linnale ettepaneku muuta mitmeid lepingu punkte ning uue kokkuleppe peavad kinnitama nii volikogu kui notar.

Paraku ei esitanud linnapea volikogule muudetud lepingut, sest linnavalitsus vajab aega, et selgeks saada, kas muutmine on üldse seaduslik. Jents ei välistanud, et protsess võib lõppeda hoopis uue konkursi korraldamisega.

Aprilli algul saatis Leviehituse juht Indrek Saar linnavalitsusele kirja, milles palus muuta kohustus ühendada uus ujula linna keskküttesüsteemi ning tegi ettepaneku rajada järve äärde gaasi või bioküttega töötav katlamaja.

Ettepaneku põhjus oli "Sakala" andmetel asjaolu, et järve äärde vajalikus suuruses keskküttetorustikku ei ulatu ning selle ehitus võib maksma minna üle kaheksa miljoni krooni.

"Meie oleme andnud materjalid üle keskkonnaametile, et saada teada, kas uue katlamaja ehituseks sellesse piirkonda on vaja teha keskkonnauuringuid," selgitas Jents.

Lisaks palus Leviehitus võimalust lükata edasi ehituse valmimise tähtaeg. Kui praeguse lepingu kohaselt peab hoone valmima käesoleva aasta viimaseks päevaks, siis uues lepingus palub Leviehitus ehituse perioodiks 12 kuud alates notariaalse lepingu sõlmimisest.

Vastu pakub ehitusfirma aga võimalust, et linn saab ujula eest maksta viie aasta jooksul ning intresse tasuma ei pea.

"Kui me muudame vähempakkumise nii olulisi tingimusi, siis peame kindlasti enne uurima, kas me ei kahjusta nii teiste konkursil osalenute huvisid," lisas Jents.

Linnavalitsus saatiski hiljuti kirja osaühingule Akriptor, et uurida, kuidas reageerib sellistele tingimuste muutmistele konkursil teiseks jäänud ettevõte. Mitmeid Viljandi ettevõtteid koondab Akriptor soovis ujulat ehitada kesklinna spordihoone taha.

Jents tunnistas, et ei välista uue konkursi korraldamise vajadust. "Kui lepingust Leviehitusega asja ei saa, ei viska me püssi kindlasti põõsasse, vaid otsime kindlasti võimalusi ujula ehitada," kinnitas ta.

Linnapea sõnul on avalikkuse huvi ujula vastu väga suur. "Kuhu ma ka ei lähe, ikka astutakse mulle juurde ja uuritakse veekeskuse kohta. Aga tormata sellega ei maksa," oli Jentsi arvamus.

Leviehituse juht Indrek Saar kinnitas aprilli algul, et firma on valmis ujula ehitusega alustama mais. Selle tingimuseks oli, et volikogu oleks pidanud kolmapäeval uue lepingu kinnitama ja siis oleks linnapea saanud lähipäevil Leviehitusega notari juures lepingu allkirjastada.

Aprilli lõpus selgus, et võlgadesse sattunud Leviehitus on esitanud taotluse enda saneerimiseks ning kohus peaks saneerimisprotsessi kinnitama 11. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles