Võõrustajad on spordipeoks valmis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksjad.
Jooksjad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme keskpäeval stardi saavale jooksule ümber Viljandi järve oli end eile pärastlõunaks kirja pannud juba rohkem kui 3000 inimest.


«Energiakõnnile minejatega kokku on eelregistreerunuid üle 3100, neist jooksjaid on kirjas üle 2700,» lausus Viljandimaa spordiliidu spetsialist Katrin Mauring eile ning lisas: «Tasapisi tiksub osalejaid juurde.»



Interneti vahendusel on eelregistreerimine lõppenud. Ennast saab kirja panna veel täna Viljandi spordihoones ning viimane, kuid senisest tunduvalt kulukam variant seda teha on homme Viljandi staadionil registreerimistelgis.



Et võistluspäeval trügimist vältida, võiksid kõik, kel vähegi võimalik, oma stardinumbri täna Viljandi spordihoone fuajeest välja võtta. Seda saab teha kella 12—16.



Suurjooksu korraldusmeeskonna juhi Ilmar Küti sõnul on korraldajad rekordarvu osalejate ja külaliste vastuvõtmiseks valmis. Ta avaldas heameelt, et staadioni ehitajad jõudsid eile oma töödega jooksuringi asfalteerimiseni. «Seega jooksevad lõpetajad staadionil asfaldil, samuti saab seal korraldada laste Mesikäpa jooksu.»



Tund enne starti, kell 11 on kõigil soovijail võimalik ühiselt rannaliival aeroobikatreenerite juhendamisel sooja teha.


«Aeroobika pole ainult starti minejatele, vaid kõigile huvilistele,» ütles Ilmar Kütt. «Seda korraldavad pealinna spordiklubi Sparta võimlejad.»



Ajal, mil jooksjad rajal on, rõõmustab staadionile jäänud külalisi ansambel Svjata Vatra. Magusatootja Ingman on aga lubanud pealtvaatajaid kostitada prii jäätisega.



«Ehitusjärgus staadioni tribüüni betoonosa on valmis, kuid puuduvad istmed. Seetõttu on publikul mõistlik võtta endale kaasa midagi, millel istuda,» kõneles Ilmar Kütt.



Ta avaldas lootust, et sünoptikute teisipäevane, jooksjatele paslik ilmaprognoos jääb püsima ning juubelit tähistav üritus möödub päikesesäras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles