Viljandi kuulab Riias maad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daugava sild Riias
Daugava sild Riias Foto: Andres Haabu / Postimees

Viljandi osaleb Riias täna algaval messil «Balttour» koos sihtasutusega Lõuna-Eesti Turism.

«See turismimess on meile väga oluline, sest Läti on Lõuna-Eesti turismisektorile üks tähtsamaid sihtturge,» rääkis sihtasutuse turundus­spetsialist Maarja Paulus. «Meie sihtasutus osaleb messil koostöös Valgamaa arenguagentuuri, Sangaste turismiküla, Põlvamaa arenduskeskuse ning Viljandi ja Võrumaa esindajatega.»

Viljandi linnavalitsuse turismiameti juhataja Krista Kull ütles, et Läti on ka Viljandi linnale ja maakonnale alati oluline olnud, kuid lätlasi käib siin siiski vähe.

«Avalikul sektoril pole paraku nii palju raha, et olukorda parandada, seda peab tegema ikka koos ettevõtjatega. Kui rahakott kannatab, siis ehk läheb Viljandi järgmisel aastal «Balttourile» koos ettevõtjatega, aga eks see sõltu veidi ka sellest, kuidas meil seal tänavu läheb,» rääkis ta.

«Balttouril» saab Lõuna-Eesti kasutada 27 ruutmeetrit põrandapinda. Publiku tähelepanu köitmiseks valmistatakse ja pakutakse kohalikust toorainest tehtud kalja ja putru ning Põltsamaa muuseumi poolt veini ja juustu.

Tegevust pakuvad veel Vudila mängumaa, kellel on kaasas maskott ja puidumedalite templimasin, ning Palamuse muuseum, kes õpetab kasutama tahvlit ja krihvlit. Maanteemuuseum on võtnud kaasa endale iseloomulikud autod ja tõukeratta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles