Muusikapalast sündisid pildid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Valsi loo «Hallitussilmad» ainetel loodud näitus kolis mõneks ajaks Viljandisse.
Argo Valsi loo «Hallitussilmad» ainetel loodud näitus kolis mõneks ajaks Viljandisse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pärimusmuusika aidas saab näha Argo Valsi debüütalbumi «Tsihcier» avaloo «Hallitussilmad» ainetel loodud näitust.

Tartu kõrgema kunstikooli tudengid maalisid Argo Valsi palast «Hallitussilmad» inspireerituna kakskümmend pilti. Nendest koostati detsembris albumi esitluskontsertideks kaks näitust, ühte eksponeeriti Tallinnas Von Krahli teatris ja teist Tartus Genialistide klubis. Pärimusmuusika aidas on nüüd üleval koondnäitus nendest kahest.

«Kõik paigad, kus Argo plaati esitles, on midagi enamat kui kontserdikohad,» rääkis väljapaneku idee

autor Henri Roosipõld. «Neis on mingit veidrat julgust katsetada ja mõelda teisiti. Nii tuligi idee teha kunstitudengitega väike eksperiment ja vaadata, mis juhtub.»

Maalimisest osa võtnud üliõpilase ja kunstikooli initsiaatori Malle Raeti sõnul oli tore vaadata, mis toimus inimeste peas, kui nad «Hallitussilmi» kuulasid. «See on nagu mingi sotsiaal-psühholoogiline grupikatse muusika põhjal,» lausus ta.

Tartus elav ja Põlva muusikakoolis kitarriõpetajana tegutsev 24-aastane Argo Vals esitles plaati «Tsihcier» koos omanimelise bändiga 11. detsembril Viljandi pärimusmuusika aidas. Näitus jääb avatuks veebruari lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles