Postimaja ja Comarket teevad Selverile ruumi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Terasteenuse kopp puudutas eile esimest korda endist postimaja. Selle taha jäävas Jakobsoni keskuses tegutsev Comarket lubab korraldada tühjendusmüügi ja veebruari lõpuks majast välja kolida.
Osaühingu Terasteenuse kopp puudutas eile esimest korda endist postimaja. Selle taha jäävas Jakobsoni keskuses tegutsev Comarket lubab korraldada tühjendusmüügi ja veebruari lõpuks majast välja kolida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki kopp hakkas Centrumi kõrvale kerkivale Selveri majale alles eile platsi puhastama, valmistub üks lähedal asuv konkurent, Comarket, juba uksi sulgema.

Eesti Posti töötajatest tühjaks jäänud ruumid ei saanud õieti tolmugi koguda, kui osaühingu Terasteenus töömehed maja lammutama hakkasid. Selle kuu lõpuks peaks plats puhas olema. Samal ajal plaanib tegevuse lõpetada mõnekümne meetri kaugusel Jakobsoni keskuses asuv Comarket.

Aadressi järgi Jakobsoni tänava äärde jääva, kuid tegelikult Centrumi parklasse avaneva Comarketi uksel on teade, mis kuulutab tühjendusmüüki ja sulgemist. Viljandi Comarketi juhataja Liljan Kohvi sõnul pannakse pood kinni ning viimaseks päevaks on määratud 28. veebruar.

Lõppev rendileping kuulutab lõppu

«Siis lõpeb meie rendileping Jakobsoni keskuses,» ütles Liljan Kohv.

Comarketit pidava aktsiaseltsi Abc Supermarkets juhatuse liikme Ain Taube jutu järgi kaaluti ka rendilepingu pikendamist, kuid kõnealune asukoht ei ole pikas perspektiivis konkurentsi tõttu otstarbekas. «Otsime sobivamat asukohta uuele poele Viljandis,» lausus Taube.

Viljandi Comarketis töötab üheksa inimest ning sügisel avatavasse Selverisse otsitakse 25 töötajat. Comarket on ainus kauplus, mis osaühingule Sabakonn kuuluvas Jakobsoni keskuses veel tegutseb.

Sabakonna juhatuse liige Arne Veske, kes on figureerinud mitmel korral «Äripäeva» Eesti rikkaimate inimeste pingerivis, ei soostunud ütlema, mida ta hoonega edasi kavatseb teha ja kui palju naabruses toimuv kinnisvaraarendus tema ärikeskuse käekäiku mõjutab.

Tõenäoliselt tühjaks ei jää

Kinnisvarabüroo Arco Vara Viljandimaa piirkonna juhi Aime Opermanni arvates Jakobsoni keskus suure tõenäosusega siiski tühjaks ei jää, sest Viljandis otsitakse alatasa esimesele korrusele rendipinda. «Kui omanik seda aktiivsemalt välja pakuks, küllap ta siis leiaks ka rentijad,» lausus Opermann. Tema sõnul oli Jakobsoni keskuse teisele korrusele üks soovija, kuid pärast kaalumist oli too leidnud, et see jääb talle veidi suureks.

«Hoonel on hea asukoht ja suur parkla. Lisaks sellele aitab külastatavusele kaasa Centrumi Jakobsoni keskuse suunas laienemine,» lisas Opermann.

Peatöövõtja VMT Ehitus alustab Selveri hoone vundamendi valamist kohe pärast lammutamise lõpetamist. Ettevõtte projektijuhi Jaan Tasase sõnul võetakse selle tarbeks kasutusse ka lammutustöödega saadud betoon.

Kahe maja liitmise järel on Centrumi kaubanduskeskuses ruumi üle 6000 ruutmeetri, mis teeb sellest Viljandi suurima kaubamaja. Lisaks Selveri toidukauplusele peaks uues osas olema veel üks 400 ruutmeetri suurune pood. Samuti kolib sinna Eesti Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles