Eesti uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Swedbank paneb kinni kontoreid ja automaate

Sel aastal lõpetab tegevuse kuus Swedbanki pangakontorit ja sularahaautomaate jääb veerandsaja võrra vähemaks.

1. juunist sulgevad uksed Marienthali ja Kawe kontor Tallinnas, Põhjakeskuse kontor Rakveres ning 1. juulist Elva ja Märjamaa kontorid. Pärnu Teatri kontor suletakse märtsis, teatas Swedbank.

Elvas ja Märjamaal hakkab kontoreid asendama pangabuss, samuti jäävad mõlemasse kohta alles sularahaautomaadid ning senised sularaha sissemakseautomaadid seadistatakse ümber raha ka välja andma.

Swedbanki jaepanganduse tegevdirektori Ulla Ilissoni sõnul vähendab pank kontorivõrku eelkõige vähenenud kasutatavuse tõttu.

«Inimesed teevad järjest rohkem pangatoiminguid elektroonilistes kanalites ja see on otseselt mõjutanud meie kontorite külastatavust,» lausus ta. «Näiteks mõnes suletavas kontoris on klientide hulk viimase viie aasta jooksul langenud ligikaudu 40 protsenti, mullu aga enam kui 10 protsenti. Seetõttu viimegi kontorivõrgu vastavusse reaalse olukorraga. Rohkem muudatusi esialgu plaanis pole.»

Sularahaautomaatide võrk väheneb 25 masina võrra, peamiselt Tallinnas ja Tartus kohtades, kus seni on olnud mitu masinat kõrvuti.

Märtsist hakkavad 30 Swedbanki automaati pakkuma ühes masinas nii sularaha väljavõtmise kui sissemaksmise võimalust.

E-väärteomenetlus sai valitsuse heakskiidu

Vabariigi valitsus kiitis eile heaks väärteomenetluse seadustiku muutmise, mis annab muu hulgas politseile võimaluse rakendada e-väärteomenetlust, vähendades sellega märgatavalt dokumenteerimiseks kuluvat aega.

Eelnõu järgi võib menetlustoiminguid protokollimise asemel heli- ja videosalvestada ning kasutada neid salvestisi tõendina. Samuti on eelnõu järgi võimalik kasutada tõendina järelevalve käigus tehtud heli- ja videosalvestist.

Uuena nähakse eelnõus ette võimalust, et väärteo asjaolud vahetult tuvastanud ametnik saab hiljem kohtumenetluses osaleda tunnistajana ning anda ütlusi enda poolt kogetu kohta.

Väärteomenetlusele kuluva aja lühendamine eelduslikult poole võrra annab võimaluse kasutada politsei ressursse efektiivsemalt eelkõige järelevalvet tehes. Praegu kulub näiteks ühe liiklusseaduse rikkumise menetlemisele kiirmenetlusena keskmiselt 30—40 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles