Noori ­sohvreid oodatakse õhtul krossirajale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäärajal sõitev auto
Jäärajal sõitev auto Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna õhtul saavad roolikeerajad Tarvastu vallas Raassilla jäisel krossirajal enda ja oma auto võimeid proovile panna.

Võistlus korraldatakse selleks, et noored autojuhid avalikel teedel ei kihutaks.

Õhtupimeduses peetavat sõitu organiseerib mittetulundusühing Tarvastu Spordi ja Vaba Aja Klubi, mille juhatuse esimees Tarmo Arak ütles, et ettevõtmine sai teoks vallavanem Alar Karu õhutusel.

«Vallavanem on juba ammu küsinud, miks noortele selliseid üritusi ei korraldata — rada on ju olemas,» rääkis Arak. «Võtsime seepeale asja käsile ja pakume neile välja väikse võistluse.»

Mullu 25. augustil kirjutas «Sakala», kuidas kohalikud noored Mustla külje all illegaalse kiirendusvõistluse korraldasid. Tarmo Araku sõnul on selline üritus hiljem aset leidnud ka Kärstna teel.

Arak leidis, et ilmselt ei õnnestu avalikel teedel kiirendusvõistlusi täiesti ära hoida, küll aga on võimalik nende esinemise sagedust vähendada. «Kui meie üritusele tuleks 40-50 noort, siis teaksin, et suurem osa neist on autodega siin ega tee kuskil mujal trikke,» arutles ta.

Jäärajasõidul osalemiseks on vaja sõidukorras autot, ATV-d või mootorsaani, millel töötavad piduri- ja lähituled, ning kiivrit.

Kehtivat ülevaatust ja kindlustust ei nõuta, ent piikrehvidega sõitukeid rajale ei lubata. Osavõtt on tasuline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles