Häirekeskus kutsub lumest hädaabinumbrit tegema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu seadsid Viljandi Männimäe lasteaia koolieelikud numbri 112 kokku punastest ja rohelistest jääplokkidest.
Mullu seadsid Viljandi Männimäe lasteaia koolieelikud numbri 112 kokku punastest ja rohelistest jääplokkidest. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Häirekeskus ärgitab 11. veebruaril tähistatava üle-euroopalise 112-päeva puhul kõiki peresid, koole ja lasteaedu valmistama lumest või lumele hädaabinumbrit 112.

Häirekeskuse peaspetsialist Edvi Freiberg rääkis, et kuigi 112 on üldiselt inimeste seas hästi tuntud, tasub hädaabinumbrit nii lastele kui ka vanaemadele-vanaisadele meelde tuletada ning koos arutada, kuidas kutsuda abi või selgelt kirjeldada sündmust ja asukohta.

«Kiiresti antud võimalikult täpne info on elu päästmisel äärmiselt oluline ja selleks, et see oskus stressirohkes olukorras säiliks, on nii täiskasvanutel kui lastel kasulik situatsioonid läbi arutada või ka läbi mängida,» lausus Freiberg.

Freiberg toonitas, et 112 numbrile helistamine on mõeldud eelkõige tõsises hädas kiire abi kutsumiseks. Informatsiooni küsimiseks peaks võimalusel kasutama teisi olemasolevaid info- ja abinumbreid nagu näiteks päästeala infotelefon 1524 ja perearsti nõuandetelefon 1220.

Häirekeskus palub lumest või lumele 112 tegemise pildid saata e-posti aadressile lumest112@112.ee. Kõik enne 15. veebruari saadetud pildid avaldatakse häirekeskuse Facebooki lehel ja iga maakonna parimatele paneb häirekeskus välja auhinnad. 112 meisterdamises saab osaleda 7.—13. veebruarini

Lisainfo Euroopa 112 päeva kohta leiab aadressilt www.rescue.ee/hairekeskus/euroopa-112-paev

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles