Sõudjate hooaeg algas Emajõel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelika Naarits oli tütarlaste ühepaadil kolmas.
Eelika Naarits oli tütarlaste ühepaadil kolmas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti sõudjad alustasid võistlushooaega nädalavahetusel Tartus Emajõe karikavõistlustel.


Esimesel päeval oli kavas 4000 ja järgmisel klassikaline 2000 meetri distants. Võitjad selgitati kahe distantsi aegade liitmisel.



Osalesid kõik Eesti seitse sõudeklubi. Viljandi klubil õnnestus oma 12 osalejaga hõivata võistkondlikus arvestuses kolmas koht.


Individuaalselt sai Kaspar Taimsoo meeste ühepaadil teise, Martin Neerot viienda ja Madis Mošarov kaheksanda koha. Meeste roolijata kahepaadil tuli Alo Kuslap koos oma pärnulasest paadikaaslasega kolmandaks. Robert Jürimaa ja Marek Meiesaar olid samas paadiklassis kuuendad.



Naiste paarisaerulisel kahepaadil saavutasid Natalija Garankina ja Mari Vaiksaar teise koha. Tütarlaste ühepaadil oli Eelika Naarits edukaima viljandlannana kolmas, Gitta Kivilaan seitsmes ja Krete Koovit kümnes. Noormeeste ühepaadil lõpetas Kaarel Kuslap seitsmendana.



Viljandi sõudjate treener Ruth Vaar tunnistas tulemused oodatust isegi veidi paremaks, sest koduselt treeningupaigalt Viljandi järvelt kadus jää viis päeva enne hooaja esimest võistlust.



Emajõe karikavõistluste tulemuste põhjal kutsuti Eelika Naarits ja Kaarel Kuslap kuu lõpul peetavatele noortekoondise katsevõistlustele.



Täiskasvanute koondise katsevõistlused on eeloleval nädalavahetusel Pärnus ning seal komplekteeritakse paadid eelseisvateks maailmakarikavõistlusteks, rahvusvahelisteks regattideks ja tiitlivõistlusteks. Viljandist teevad katsevõistlustel kaasa Kaspar Taimsoo, Martin Neerot, Alo Kuslap, Natalija Garankina ja Mari Vaiksaar.



Gümnaasiumi lõpueksamite tõttu jäävad treeneri sõnul Pärnu võistlusest paraku eemale Kaur Kuslap ja Madis Mošarov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles