Krõll sai endale liikumisväljaku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Paalalinnas asuva Krõlli lasteaia hoovil avati teisipäeval värviline õpperada, mis pakub ülesandeid nii jalakäijale kui ratturile.


Selle vineerist liiklusmärgid valmisid Jakobsoni gümnaasiumi kaheksanda klassi õpilaste kätetööna ning jalgrattahoidja meisterdasid Viljandi ühendatud kutsekeskkooli noored.



Algatus liikumisväljaku rajamiseks tuli lasteaia hoolekogult, kes kirjutas selle tarvis ka rahastusprojekti. Töö telliti osaühingult Liiklusohutus.



«Kaalusime võimalust kasutada lapsevanemate abi, kuid otsustasime siiski kogemustega professionaalide kasuks,» lausus lasteaia juhataja Margit Karu. Nii sai väljak ilmastikukindla värviga märgistuse ning vaheldusrikkad ja hästi läbi mõeldud ülesanded.



Krõlli rahvale on see esimene liikumisrada. «Varem polnud meil korralikku asfaltigi,» lausus juhataja.



Käesolev õppeaasta oli lasteaias pühendatud liikluskasvatusele ja väljaku avamine kujunes selle pidulikuks kokkuvõtteks. Õpitut kontrolliti testiga, mida rühmad tegid tähtsa päeva puhul külla tulnud politseinike valvsa pilgu all.



Politseinikud omalt poolt näitasid, kuidas rada jalgratta ja rolleriga läbida. Ehkki nad ei teinud lausa rattatrikke nagu üks pisipõnn oli lootnud, pakkus vigursõit lastele vaatemängu.



Mudilased jälgisid huviga ka seda, kuidas maanteeameti peaspetsialist Sirli Leier näitas toore muna ja väikse jalgrattakiivri abil, kuidas aitab turvavahend inimese koljut kokkupõrkel asfaldiga säästa. Lapsed otsustasid üksmeelselt kiivri kasuks.



Krõlli kuues rühmas käib 116 väikest viljandlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles