Vastlapäeval tuleb kelgutamisvõistlus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlapäeval oodatakse Paala järve äärde liugu laskma nii lasteaialapsi, kooliõpilasi kui täiskasvanuid.
Vastlapäeval oodatakse Paala järve äärde liugu laskma nii lasteaialapsi, kooliõpilasi kui täiskasvanuid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel teisipäeval, mil rahvakalendri järgi on vastlapäev, saab Viljandis Paala järve ääres ning pärimusmuusika aidas tutvuda nii traditsiooniliste kui moodsamate vastlakommetega.

Eesti pärimusmuusika keskuse avalike suhete juht Erki Pruul rääkis, et hommikupoolne programm Paala järve ääres koosneb vanast heast liulaskmisest, kas võidu peale või niisama lustiks. Et samaealised saaksid omavahel mõõtu võtta, on päevased tegevused jagatud vanuserühmade kaupa. Päeva kelgumäel juhivad Jalmar Vabarna, Elari Ennok ja Tõnu Tubli.

Kell 16 algab sealsamas tuunitud või isetehtud kelkude võistlus, millel on võimalik pikimat liugu püüda originaalsete omatehtud sõiduvahenditega. Auhindu jagatakse toetajate abiga eri kategooriates: pikim liug, kiireim kelk ja disaini eriauhinnad. Mäel korraldatakse ka heategevuslik õnneloos, mille tulu läheb Viljandi loomade varjupaigale. Loomulikult ei puudu ka traditsiooniline hernesupp.

Kell 19 on kõik liulaskjad ja kaasaelajad oodatud pärimusmuusika aidas algavale rahvapeole, kus debüütkontserdi annab tantsumuusikat esitav, ainult aida töötajatest koosnev Aida kapell. Lisaks mängitakse Viljandi linnaraamatukogu töötaja Vilja Volmeri juhtimisel läbi ennustusmängud, mis on vastlapäeva juurde kuulunud juba ammustest aegadest.

Korraldajad paluvad huvilistel registreeruda 7. veebruariks aadressil triin@sakalakeskus.ee.

PROGRAMM

Vastlapäev algab tuleval teisipäeval kell 10 Paala järve ääres lasteaialaste liulaskmisega.

• Kella 13—14.30 kelgumäel I—IV klassi õpilased.

• Kella 14.30—15.45 kelgumäel V—IX klassi õpilased.

• Kella 16—18 tuunitud või isetehtud kelkude võistlus gümnasistidele ja täiskasvanutele. Heategevuslik õnneloos.

• Kell 19 algab Viljandi pärimusmuusika aidas tasuta rahvapidu.

Allikas: pärimusmuusika ait

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles