Heategijate rekordpanus jõudis pärale

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere võttis tšeki vastu Männimäe Selveri teenindusjuhilt Tiina Leitmaalt (paremal) ja kaupluse juhatajalt Marina Lillepõllult.
Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere võttis tšeki vastu Männimäe Selveri teenindusjuhilt Tiina Leitmaalt (paremal) ja kaupluse juhatajalt Marina Lillepõllult. Foto: Marko Saarm / Sakala

Männimäe Selver andis eile Viljandi haiglale tšeki 4304 euroga, mis on heategevuskampaania kaheksa aasta kõige kopsakam annetus.

Haigla kavatseb seda raha kasutada sünnitusabi ja günekoloogia osakonnale loote jälgimise monitori ostmiseks. Aparaat ühes vajalike anduritega maksab ligikaudu 7800 eurot.

Osakonnal on küll juba üks lootemonitor, aga haigla teatel tekib sageli vajadus ka teise aparaadi järele. Monitor on haigla tänavuses investeeringute kavas kirjas ning nüüd see hangitaksegi.

Selveri iga-aastane ja üle-eestiline kampaania «Koos on kergem» kestis mullu 15. novembrist tänavu 9. jaanuarini. Heategevuseks läks osa sooritatud ostusummast, iga soovija sai rahatähti või münte annetusanumasse panna ning lisaks toetasid kolm firmat: Kalev, Prike ja Glaxo­SmithKline. Raha saab Selveri kauplustes annetada aasta läbi, see loetakse kokku järgmise kampaania lõpul.

Männimäe Selveri juhataja Marina Lillepõld tänas kõiki annetajaid. «Nii hea, et inimesed väärtustavad heategevust,» lausus ta. «Meeldiv on rõhutada, et saame tänu annetajatele toetada kohalikku kogukonda.»

Lillepõld rõhutas, et kampaania edukuses mängib suurt rolli kohalik mõõde. Kui poodi tulnud inimene saab teada, et raha läheb koduhaigla heaks, on ta ärksam oma panusega toetama.

Eesti peale koguti Selveri viimase heategevuskampaaniaga 88 733 eurot, millest saab osa 16 haiglat. Oodatult enim raha kogunes Tallinnas ja Tartus.

Selveri heategevuskampaania algas 2003. aastal Tallinnas. Viljandis kogutud rahaga on siinset haiglat aidatud viimasel kaheksal aastal ja igal korral on annetatud üha enam.

Teisaldades krooniaja summad ümber eurodesse, on annetused alates 2005. aastast olnud järgmised: 729, 1089, 1274, 2142, 2288, 2782, 3822 ja 4304 eurot. Kui esimesed kampaaniad olid aasta lõpul, siis viimastel kordadel on kampaania kestnud kauem ning annetused on kokku loetud uue aasta algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles