Martin Nassar võitis Abjas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaanuari lõpus Tšehhis peetud juunioride maailmameistrivõistlustelt naasnud Viljandimaa suusataja Martin Nassar võitis pühapäeval Abja-Paluojal korraldatud Mulgi maratoni.

Maratoni 32-kilomeetrise põhisõidu starti asus 85 inimest. Võistelda tuli pisut enam kui viie kilomeetri pikkusel ringil, mida pidi läbima kuus korda.

Veel kümme kilomeetrit enne lõppu oli koos neljameheline grupp, kuid siis tegi Nassar otsustava kiirenduse ja võitis lõpuks enam kui minutiga.

Pjedestaali teisele astmele pääses lõpuks Kristjan Tattar Tarvi Kalnini ees. Napilt jäi neljandaks Hannes Veide, kes läbis klassikalises stiilis sõidetud maratoni uisustiili suuskadega ja paaristõugetega, rajale jäänud tõuse võttis ta joostes.

Kahe distantsi peale kokku startis Mulgi maratonile pisut alla saja suusataja. Korraldaja Riho Otsa sõnul polnud ta suuremat hulka lootnudki. «Eestis oli ühel päeval mitu suusamaratoni, aga kuhugi mujale polnud end ka kalendris nihutada, sest võistlusi on palju,» nentis ta. «Eks me pea tööd tegema, et meid tulevikus rohkem teataks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles