Maavanem ootab vapimärgi kandidaate reedeni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa vapimärk
Viljandimaa vapimärk Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavanem ootab maakonna kõrgeima autasu, Viljandimaa vapimärgi kandidaate veel selle nädala reedeni.

Vapimärk antakse Viljandimaal alaliselt elavale inimesele, kes on oma töö ja tegevusega eriti silmapaistvalt kaasa aidanud maakonna arengule. Autasu asutas Viljandi maavalitsus Eesti Vabariigi 85. sünnipäeva auks. Seni on vapimärgiga autasustatud kümmet inimest. Esimene vapimärk omistati kodu-uurija Enno Piirile, eelmisel korral pälvis selle arvukate õpikute, koguteoste ja kodu-uurimuslike väljaannete autor, pikaaegne õpetaja ja -ühiskonnategelane Heiki Raudla.

Ettepaneku vapimärgi andmiseks võivad teha kõik inimesed. Taotlus peab olema kirjalik, vabas vormis ning eraldi blanketti selleks vaja ei ole. Esitada tuleb kandidaadi ees- ja perekonnanimi, tegevusala, teenete kirjeldus ja andmed esitaja kohta.

Ettepanekuid kandidaatide kohta oodatakse kirjalikult Viljandi maavalitsuse kantseleisse 8. veebruariks 2013 või e-maili aadressil info@viljandimaa.ee.

Viljandimaa vapimärgi andmise otsustab maavanema moodustatud vastav nõukogu. Vapimärgi pidulik üleandmine toimub maavanema, omavalitsuste liidu esimehe ja kaitseliidu Sakala maleva pealiku korraldataval vastuvõtul 23. veebruaril, millega tähistatakse Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva.

Vapimärk on kuuest kuldsest viljapeast koosnev täht, mille peal on Viljandimaa vapp. Aumärk on valmistatud juveelihõbedast prooviga 925°. Viljapead on reljeefsed, kaetud puhta kullaga. Vapikilp ja kotkas on hõbedast, viimistletud läbipaistva kuumemaili ning kuldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles